L'ocupació d'oficines flexibles a Barcelona augmenta fins al 85% el tercer trimestre

Barcelona compta actualment amb un estoc d'oficines flexibles de 212.000 metres quadrats

Interior d'unes oficines al 22@ | Generalitat Interior d'unes oficines al 22@ | Generalitat

Els operadors d'espais flexibles mantenen els plans d'expansió davant la recuperació del mercat d'oficines i el bon comportament de la contractació. Segons dades de CBRE, l'ocupació a les oficines flexibles a Barcelona se situa al 85%, amb un increment de 15 punts bàsics respecte al 70% del 2021.

Actualment, Barcelona disposa de grans espais per a les oficines flexibles. L'estoc flex ha augmentat, passant de disposar de 167.200 metres quadrats el tercer trimestre del 2021 a 212.000 metres quadrats el 2022. El nombre de llocs de treball ha augmentat de 16.700 llocs el tercer trimestre del 2021 a 21.200 el 2022.

“Sens dubte, aquesta opció continua atraient els operadors nacionals i internacionals. Fins al tercer trimestre, s'hi han sumat gairebé 40.000 metres quadrats nous a Madrid i Barcelona. Aquestes ciutats continuen situant-se al podi de les millors ciutats europees pel que fa a la contractació d'espais flexibles”, ha afirmat Salvador Aguilar, Responsable Agile Practice a CBRE Espanya. A Barcelona, els espais flexibles han augmentat la presència, passant del 2,7% del 2021 al 3,3% actual.

Més info: Barcelona és la tercera ciutat europea amb més contractació d'oficines flexibles

Pel que fa a la contractació de nous llocs flexibles, Barcelona manté una tendència de contractació positiva, encara que per sota dels números registrats l'any anterior, i durant aquest tercer trimestre se n'han contractat 2.417, mentre que durant el tercer trimestre del 2021 van ser 2.506.

“El mercat flex a escala nacional tancarà l'any amb dades molt positives. A Barcelona es veurà un repunt quant a la contractació de llocs transaccionats, que permetrà tancar l'any en xifres similars al 2021. També és important destacar la importància d'altres ciutats com Màlaga, Sevilla o València, on veiem un increment considerable d'empreses que requereixen els serveis d'oficines flexibles”, ha explicat Salvador Aguilar.

El terme 'oficina flexible' descriu un espai de treball que ofereix flexibilitat a l'inquilí quant a ubicació, mida, període i serveis addicionals. Oficines amb flexibilitat per créixer i proporcionar els mateixos estàndards de qualitat i servei per als empleats a totes les ubicacions on tingui presència l'empresa.

Més informació
La contractació d'oficines a Barcelona creix un 16%
HI Partners es trasllada a l'antic edifici Planeta
Verse es trasllada d'oficines i compartirà seu amb ClearPay
La startup francesa Papernest obre noves oficines a Barcelona i preveu contractar 300 treballadors
Avui et destaquem
El més llegit