Més de 2.400 pimes catalanes fan negoci gràcies a la Comissió Europea

Les empreses catalanes reben el suport d'ENN i tanquen més de 100 acords amb socis internacionals

La Comissió Europea dona suport a projectes innovadors de Catalunya| Cedida La Comissió Europea dona suport a projectes innovadors de Catalunya| Cedida

Més de 2.400 pimes catalanes han rebut suport de la xarxa de suport a l'empresa de la Comissió Europea, Enterprise Europe Network (EEN), per internacionalitzar i innovar la producció durant els anys 2017 i 2018. Aquesta xarxa va organitzar nou missions empresarials a països com el Regne Unit, Alemanya o Xile i van acompanyar delegacions empresarials de Perú, Xile i Itàlia a Catalunya. 

Més info: Koopman: "La Comissió Europea ha de tenir plans de contingència per als pitjors escenaris"

També s’han celebrat més de 4.700 reunions bilaterals amb un miler d’empreses catalanes, organitzades en fires i congressos internacionals com el Mobile World Congress. Com a conseqüència d’aquestes iniciatives, a través de la xarxa EEN, en aquest període les empreses catalanes han tancat més de 100 acords amb socis internacionals de països com Alemanya, França, Regne Unit o Xile.

Més info: La CE diu que Catalunya és la regió europea que atreu més recursos per a pimes

El nou pla operatiu de la xarxa EEN per aquest 2019 comptarà amb un pressupost de més d’un milió d’euros i preveu incorporar novetats com l’assessorament especialitzat en àmbits com la indústria 4.0, l’economia circular o la gestió eficient dels recursos.  L’EEN és una xarxa de la Comissió Europea de suport a l’empresa, que a Catalunya lidera Acció amb la Cambra de Comerç de Barcelona i el Consell General de Cambres de Catalunya.

Més informació
Barcelona, capital europea de la innovació en mobilitat
Avui et destaquem
El més llegit