La plantilla de Danone a Parets del Vallès arriba a un preacord i desconvoca la vaga

La firma manté el tancament, però accepta les peticions dels empleats amb prejubilacions i indemnitzacions

Plantilla de la planta de Danone a Parets del Vallès | ACN Plantilla de la planta de Danone a Parets del Vallès | ACN

La plantilla de Danone a Parets del Vallès ha desconvocat la vaga que va iniciar dissabte passat davant l'anunci de tancament de la planta. Sindicats i direcció han acordat un paquet de mesures que contemplen totes les peticions dels treballadors, entre els quals figuren prejubilacions a 33 empleats a partir de 55 anys, així com indemnitzacions per acomiadament i el trasllat de 37 persones a la planta d'Aldaia (País Valencià).

Es prejubilaran 33 empleats

El comitè d'empresa valora el resultat de la negociació com a molt satisfactori, després d'una jornada maratoniana que ha arrencat a primera hora d'aquest dilluns i s'ha allargat fins ben entrada la nit. Aquest dimarts s'informarà la totalitat de la plantilla i dimecres es sotmetrà el preacord a votació.

Prejubilacions, indemnitzacions, recol·locacions i projectes personals

Els representants dels treballadors han acabat la jornada de negociacions satisfets pel resultat, en què a la tarda la direcció ha acceptat les peticions que els ha traslladat la plantilla. "L'empresa volia tancar, ens ho ha dit en totes les reunions, i nosaltres hem lluitat pel no tancament, però també hem fet una negociació basada en quatre idees, les prejubilacions, els indemnitzats, les recol·locacions i els que volguessin dur a terme projectes personals", ha explicat en declaracions a l'ACN el president del comitè d'empresa, Jordi Barragan.

Més info: Els treballadors de Danone a Parets del Vallès convoquen 11 dies de vaga

Les converses han acabat amb l'acceptació per part de la direcció de prejubilacions per als empleats majors de 55 anys, mesura que beneficiarà 33 treballadors, així com recol·locacions a la planta valenciana, on de moment hi ha 37 places obertes amb la perspectiva que se n'obrin més. Pel que fa al règim d'indemnitzacions, Barragan assegura que són condicions bones, tot i que primer les volen traslladar als seus companys a través de les assemblees que se celebraran aquest dimarts a la planta.

"Teníem un objectiu clar que venia del mandat de les assemblees anteriors, i ens hem posat ferms, no hem rebaixat la nostra proposta i l'empresa s'hi ha anat aproximant, i a la tarda hem aconseguit l'entesa que ens ha dut a signar el preacord", apunta Barragan. Després de les assemblees informatives d'aquest dimarts, els treballadors estaran cridats dimecres a votacions per ratificar o no aquest preacord, un resultat que es preveu que no es conegui fins ben entrada la nit.

Més informació
Danone justifica el tancament de la planta de Parets del Vallès per la inactivitat en un 48%
Els sindicats titllen de "nefasta" la gestió de Danone pel tancament de la planta de Parets
Danone vol tancar la planta de Parets del Vallès, on treballen 157 treballadors
Avui et destaquem
El més llegit