Noelia Márquez, CEO de VEnvirotech | Acció
Noelia Márquez, CEO de VEnvirotech | Acció

Punt d’Inflexió #6: (Tenir un) propòsit amb VEnvirotech

Venvirotech té un propòsit molt clar: oferir una alternativa biodegradable als plàstics actuals per reduir el seu impacte al planeta i ho explica en el 6è capítol del pòdcast 'Punt d'inflexió'

Les activitats d’una empresa poden variar, però hi ha una cosa que no ho hauria de fer: el propòsit. Perquè la missió de VEnvirotech, l’empresa protagonista del capítol d’avui de Punt d’inflexió, és clara: reduir la contaminació dels plàstics en el medi ambient creant un bioplàstic a partir de bacteris. Entre d’altres, treballen en plàstics fets a partir de la closca de l’ou. “En els plàstics hem de tenir molt clara la finalitat, el temps de vida i com ens desfarem després”, apunta la seva CEO, Noelia Márquez.

Una filosofia present en tots i cadascun dels seus processos i compartida per totes les persones que treballen a la companyia. No només es prenen la seva feina amb passió sinó que han tingut molt clars els objectius des del principi. Un fet que no només ajuda l’empresa a tirar endavant els productes i serveis sinó també a buscar el finançament imprescindible per créixer.

En el capítol d’avui comptem amb la veu de Maite Fibla, cofundadora de Ship2B Ventures, que veu molt clar que les empreses ja no s’han d’entendre com agents aliens de la societat. “Les empreses amb propòsit guanyen posicionament. Aquelles que neixen amb l’objectiu principal de resoldre problemes socials, mediambientals i a la vegada generen beneficis econòmics”, apunta.

Acció – l’Agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball- presenta el pòdcast ‘Punt d’inflexió’, en col·laboració amb VIA Empresa, per apropar a la ciutadania els moments decisius que han canviat el curs d’empreses catalanes.

 

La primera temporada del pòdcast s’allargarà fins al mes de juliol i comptarà amb el testimoni de 10 empreses que explicaran com han viscut experiències que han representat un abans i un després per a la seva empresa. 

 

A més d’Alier, durant la primera temporada, hi participaran les empreses Gesame, Bellapart, 3D Digital Venue, Premium, Keybotics, Bold i Monocrom. A més, cada capítol compta amb la visió d’un expert del món de l’empresa com Xavier Marcet, Elena Busquets, Clara Navarro, Xavier Ferràs o Alfons Cornella, entre d’altres. Els capítols nous es publicaran els dimecres de manera bimensual i es podran escoltar a les plataformes Spotify, Ivoox i Youtube.

 

Més informació
Punt d'inflexió #5: Tenacitat amb 3D Digital Venue
Punt d'inflexió #4: (Tenir) focus. Amb Sara Arbós de Bellapart
Punt d’inflexió #3: Menjar-se el món amb Gesame
Avui et destaquem
El més llegit