Renault vol fitxar Luca de Meo

La marca francesa pretén que el CEO de Seat s'incorpori com a director general de Renault abans de finals d'any

L'actual CEO de Seat, Luca de Meo, qui vol fitxar la direcció de Renault | Europa Press L'actual CEO de Seat, Luca de Meo, qui vol fitxar la direcció de Renault | Europa Press

La direcció de Renault vol prendre-li el director executiu a Seat. L'empresa francesa té previst incorporar Luca de Meo al seu equip abans d'acabar l'any com a director general, després de la sortida de Thierry Bolloré a l'octubre. Segons informa el diari Le Parisien, és el mateix president de l'automobilística francesa, Jean-Dominique Senard, qui vol fitxar-lo.

Luca de Meo no només és el CEO de Seat, sinó que des de l'estiu és el màxim responsable de Volkswagen a l'Estat espanyol, després que Francisco Javier García Sanz deixés el càrrec de president del consell de la firma alemanya a Espanya. Des del novembre del 2015 ocupa el lloc de director executiu de Seat, quan el seu predecessor, Jürgen Stackmann, va passar a ser responsable de Vendes i Marketing de Volkswagen.  

Més info: Mobilitat urbana, la nova línia de negoci de Seat

La consellera delegada de Renault és actualment Clotilde Delbos, però ocupa el càrrec de manera interina. Aquest lloc directiu passa per una etapa complicada, ja que ha canviat dues vegades de cara visible en només un any. Al 2019, Carlos Ghosn va sortir precipitadament de Renault acusat de frau fiscal al Japó. El relleu el va assumir Bolloré, del qual la marca ara prescindeix quan encara no fa un any que va arribar al càrrec.   

De Meo ha fet carrera en el sector de l'automoció. Fa 10 anys que forma part del Grup Volkswagen, primer com a director de Marketing, després, com a vicepresident executiu de Vendes i Marketing d'Audi i, des de fa quatre anys, com a CEO de Seat. A la cúpula de Renault hi han entrat recentment José Vicente de los Mozos i Olivier Murguet.  

Més informació
Martorell, el passaport mundial cap a la innovació de Seat
La planta de Seat a Martorell, a punt d'arribar al 100% de la seva producció
El semàfor vermell de Luca de Meo a Colau
Avui et destaquem
El més llegit