La revetlla nadalenca de Sánchez Llibre: "No volem ser 'floreros'"

El president de Foment evita parlar "de la competència" respecte la nova patronal independentista

El president de Foment, Josep Sánchez Llibre, i el seu equip fent balanç de l'any. | ACN El president de Foment, Josep Sánchez Llibre, i el seu equip fent balanç de l'any. | ACN

"Mai no parlo de la competència i si ho faig, sempre en parlo bé." Així és com el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, s'ha referit durant el tradicional brindis de Nadal al naixement d'Anem per feina, la primera patronal que es presenta com a "desacomplexadament" independentista sota el paraigua de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). "Quan el sol surt, surt per a tothom", ha afegit. 

Més info: Una nit empresarial entre la medalla de Seat i la declaració de Pedralbes

"Perquè hi hagi estabilitat política, hi ha d'haver pressupostos", ha insistit un cop més. A falta de valorar-ne el contingut, el fet de què hi hagi un principi d'acord ja sembla "positiu" i és que Sánchez Llibre alerta que "iniciar el 2020 amb una altra pròrroga pressupostària és un un menysteniment pels agents socials i econòmics del país". 

Sánchez Llibre: "No volem ser floreros ni convidats de pedra en decisions importants"

Una de les seves propostes econòmiques és reduir 10 punts l'economia submergida existent que és del 25% del PIB i amb la qual es podria recaptar fins a 40.000 milions d'euros més per any. I també emplaça l'administració catalana i espanyola a tenir en compte el seu posicionament sobre el salari mínim interprofessional (SMI) o la competitivitat empresarial. "No volem ser floreros ni convidats de pedra en decisions importants", ha etzibat.  

Més info: Pimec brinda per la pau amb Foment (i tot el que vindrà)

El passat 5 de novembre, Sánchez Llibre va complir un any de "gosadia i unitat" al capdavant de "la casa gran de les empreses" i la seva valoració és "positiva" després d'haver incorporat fins a 60.000 noves empreses al llarg del 2019. De cara a l'any entrant, ja ha anunciat que se seguirà potenciant el lobby empresarial amb les administracions per defensar la fiscalitat competitivita, les infraestructures o la seguretat alhora que es posaran en marxa noves comissions d'esports i cultura. 

Sánchez Llibre: "Iniciar el 2020 amb una altra pròrroga pressupostària és un menysteniment pels agents socials i econòmics del país"

No ha dubtat també a recordar que de les 100 empreses que més facturen a Catalunya, n'hi ha al voltant d'un 90% que pertanyen de forma directa o indirecta de la patronal catalana. Més dades: Foment representa el 90% de les exportacions, el 90% del PIB català i el 90% dels convenis de Catalunya. Menció a banda mereix la pau amb Cecot i amb Pimec, amb qui manté l'acord institucional de representativitat patronal. 

I per acabar, un brindis nadalenc amb humor "per la revetlla de Sant Joan" sense declaracions sobre el Clàssic entre Barça i Madrid que es disputarà aquest dimecres. Tsunami Democràtic? "Aquí només parlem d'economia, empresa, generació d'ocupació o riquesa", ha conclòs. 

Més informació
Abad: "És el moment de dir prou i fer un gran acte en favor de Catalunya"
Avui et destaquem
El més llegit