Smart City Expo Buenos Aires celebra la seva segona edició amb 200 ponents

La Fira de Barcelona i l'empresa local Mood Productions organitzen el congrés, que té el suport del govern argentí

 Smart City Expo Buenos Aires celebra la seva segona edició amb 200 ponents nacionals i internaciona Smart City Expo Buenos Aires celebra la seva segona edició amb 200 ponents nacionals i internaciona

Buenos Aires albergarà la segona edició argentina de Smart City Expo que se celebra durant els dies 24 i 25 d'abril. El congrés sobre ciutats i solucions urbanes està organitzat per Fira de Barcelona al costat de l'empresa local organitzadora d'esdeveniments Mood Produccions, promogut pel Govern de la ciutat de Buenos Aires i amb el suport del Govern de l'Argentina. Sota el lema “Desenvolupant talent, creem futur”, l'esdeveniment presentarà un espai en el qual experts, ciutats i empreses intercanviïn experiències i en el qual es generi debat sobre les solucions viables perquè les ciutats puguin afrontar els seus desafiaments en matèries de mobilitat, inclusió i seguretat, entre altres.

Més info: Relat posa pau i futur a la Fira de Barcelona

Més de 200 experts locals i internacionals es donaran cita durant els dos dies de saló per a debatre sobre el desenvolupament de les ciutats. El programa de Smart City Expo Buenos Aires 2019 (SCEBA2019) està format per més de 100 sessions, entre tallers, conferències i side events i comptarà, a més, amb la presència d'institucions i representants de ciutats d'al voltant del món.

Entre els ponents de SCEBA2019 destaquen Alain Grimard, directiu d'ONU-Hàbitat, l'agència de Nacions Unides que dóna suport al desenvolupament de les ciutats; Sandra Särav, directora d'Assumptes Internacionals en l'oficina del director d'Informació del govern d'Estònia i investigadora del marc jurídic del govern electrònic i la legislació comunitària; Tracy Purdy, directora d'on-line learning en EdTech Team en Minesota, US; Javier Bajerarquitecte cultural de Londres (UK); i Julian Ugarte, director i fundador de Socialab, una empresa xilena que busca generar impacte social a través de la identificació i el suport a emprenedors socials.

Els més de 8.000 assistents previstos podran conèixer iniciatives urbanes relacionades amb temes com li educació i l'impuls del talent; a més de descobrir les mesures més noves en qüestions relacionades amb la participació ciutadana, la inclusió social i l'equitat. Així mateix, la segona edició del Smart City ExpoBuenos Aires comptarà amb el suport i la participació de 100 institucions i companyies; i amb més de 40 expositors i 23 sponsors que mostraran als visitants novetats relacionades amb els processos de transformació dels procediments i la modernització de l'administració pública; així com aquelles que tenen a veure amb la seguretat a les ciutats, des d'una perspectiva tecnològica i social. Algunes de les empreses i institucions que participen són: el Banc Mundial, Nacions Unides, Unió Europea, GSMA, Nissan, Microsoft, Huawei, Enel X, Aeroterra, Telecom, entre altres.

Internacionalització consolidada

Smart City Expo Buenos Aires forma part de l'estratègia d'internacionalització de Smart CityExpo World Congress (SCEWC), la principal cimera internacional sobre ciutats i solucions urbanes intel·ligents organitzada per Fira de Barcelona. Juntament amb Buenos Aires, la xarxa d'esdeveniments Smart City Expo també presenta congressos regionals en Curitiba (el Brasil), Kyoto (el Japó), Atlanta (els EUA) i Pobla (Mèxic). La novena edició de Smart City ExpoWorld Congress se celebrarà del 19 al 21 de novembre en el recinte de Gran Via de Fira de Barcelona.

Més informació
'Smart buildings' a Fira de Barcelona
Fira de Barcelona s'incorpora a la direcció de l'Emeca
Colau convoca el consell general de Fira de Barcelona
Avui et destaquem
El més llegit