'Smart buildings' a Fira de Barcelona

L'organització firal incorpora 'Internet of Things' al recinte de Gran Via per millorar-ne l'eficiència energètica

Recinte de Fira de Barcelona a la Gran Via a l'Hospitalet de Llobregat | Europa Press Recinte de Fira de Barcelona a la Gran Via a l'Hospitalet de Llobregat | Europa Press

Fira de Barcelona aposta pel model smart. L'organització firal ha incorporat un centenar de sensors d'humitat i temperatura al recinte de Gran Via, els quals permetran millorar i monitorar en temps real les condicions dels vuit pavellons situats en aquesta localització. Gràcies a la iniciativa serà possible controlar en tot moment la qualitat de l'aire i la temperatura, a més a més d'optimitzar el consum energètic vinculat a la climatització.

El sistema, que ha estat desenvolupat i desplegat per l'operador de serveis i infraestructures de comunicació Cellnex Telecom, incorpora un sistema de transmissió de dades per poder controlar tota la informació des de la nova plataforma d'Internet of Things de Fira de Barcelona. És el primer cop a l'Estat espanyol que s'equipa tot un recinte firal amb tecnologia i connectivitat IoT.

El recinte firal de Gran Via, amb una superfície bruta d'exposició de 240.000 m2, és un dels més moderns d'Europa. Es caracteritza pel seu disseny, funcionalitat i aposta per la sostenibilitat: de fet, té un dels parcs fotovoltaics més grans construït sobre coberta. Els seus pavellons compten amb les més avançades prestacions tècniques i logístiques.

Més informació
Valls es queda sol en un dinar amb el consell de Fira de Barcelona
Cambra i Generalitat proposen Relat per presidir la Fira de Barcelona
L’Hospitalet regularà l’ús hoteler a l'entorn de la Fira
Avui et destaquem
El més llegit