Una trobada d'"especuladors financers": mobilitzacions pel Tech Spirit

Taxistes, 'riders' i llogaters estudien manifestar-se per la presència d'empreses com Uber, Glovo i Airbnb a les jornades que ompliran el buit del MWC

La presentació del Tech Spirit Barcelona | Cedida La presentació del Tech Spirit Barcelona | Cedida

Al Tech Spirit Barcelona li han sortit opositors. Sorgit de l'ecosistema emprenedor en només uns dies, la il·lusió i entusiasme del sector tecnològic davant l'organització d'aquestes jornades que ompliran el buit que han deixat el Mobile World Congress (MWC) i el 4YFN no és compartida per tothom. De fet, els taxistes, els riders i els llogaters estudien mobilitzacions, en considerar que es tracta d'una trobada d'"especuladors financers". És per la presència ja confirmada d'empreses com Uber, Glovo i Airbnb que aquests sectors es plantegen mobilitzacions durant l'esdeveniment.  

Élite Taxi, Riders x Drets i el Sindicat de Llogaters han signat un manifest conjunt en què titllen aquestes empreses d'"especuladors financers que estan ofegant la classe treballadora i fent fora milers de famílies". El document qualifica les jornades de "provocació als ciutadans que patim atacs d'aquests sicaris financers" i assegura que les tres organitzacions "ens reunirem i plantejarem molt seriosament mobilitzacions molt dures contra aquest esdeveniment".  

Segons els tres col·lectius, Barcelona "no es pot permetre donar una imatge lamentable posant la catifa vermella a aquests criminals tecnològics que només porten misèria i pobresa". Consideren, en canvi, que el Tech Spirit hauria de servir per mostrar Barcelona com una ciutat "que es defensa dels voltors financers i que planta cara al capitalisme de plataforma en totes les seves formes". 

Més info: Tech Spirit Barcelona, l'au fènix del MWC

El Tech Spirit Barcelona es va presentar el dimarts de manera oficial. Tot i que queden encara molts detalls per concretar, els organitzadors, el Barcelona Tech City, espera que hi assisteixin unes 2.500 persones i ja tenen uns 150 inversors internacionals confirmats i empreses com TravelPerk, Seat, eDreams, Holaluz, Telefónica i Novartis, entre d'altres.  

Més informació
Barcelona Tech Spirit, l'alternativa emprenedora del MWC
Els emprenedors valencians es reivindiquen al Tech Spirit
Avui et destaquem
El més llegit