Telefónica guanya 2.011 milions després de créixer a tots els seus mercats

La companyia assegura haver superat els objectius financers en un "entorn particularment complex"

El president executiu de Telefónica, José Maria Álvarez-Pallete | EP El president executiu de Telefónica, José Maria Álvarez-Pallete | EP

Telefónica va registrar un benefici net de 2.011 milions d'euros l'any 2022, un 75,3% menys que l'exercici anterior, quan va guanyar 8.137 milions d'euros. En un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), la companyia remarca que els resultats arriben en un "entorn particularment complex" i, en aquest sentit, assegura que les xifres han superat els objectius financers que s'havien marcat.

L'empresa va tancar el 2022 amb uns ingressos de 39.993 milions d'euros, un 1,8% interanual més, amb un creixement a tots els mercats. De fet, la companyia que encapçala José María Alvarez-Pallete assegura que la facturació va pujar per primera vegada des del 2015. Tan sols a Espanya, els ingressos de Telefónica van pujar un 27%. Alhora, Telefónica ha anunciat el repartiment d'un dividend de 0,3 euros per acció, que s'abonarà en efectiu i que es repartirà en dos pagaments. El primer, de 0,15 euros per títol, el desembre del 2023, i el segon –pel mateix import-, el juny del 2024. La companyia va fer servir aquesta mateixa fórmula l'any passat.

De cara a 2023, el grup estableix l'objectiu d'assolir un creixement orgànic d'un dígit baix, tant en vendes com en beneficis operatius, en la mateixa línia del 2022. Així mateix, el president de Telefónica, José María Álvarez-Pallete, ha apuntat que l'empresa "continuarà prioritzant les inversions en projectes de connectivitat".

Més informació
La filial financera de Telefónica i CaixaBank quadruplica benefici i incorpora nou conseller
Telefónica compra l'empresa alemanya BE-terna, especialitzada en serveis al núvol
CaixaBank, Telefónica i els pioners del món digital
Avui et destaquem
El més llegit