Azbil Telstar amplia les instal·lacions de Terrassa fins als 16.000 metres quadrats

Amb una inversió de dos milions d'euros, la firma vol concentrar tota la seva activitat a Catalunya

Exterior d'una planta de Telstar | Cedida Exterior d'una planta de Telstar | Cedida

Azbil Telstar ha dut a terme una ampliació de les seves instal·lacions, situades al Parc Científic i Tecnològic de Terrassa, fins a assolir la xifra de 16.000 metres quadrats de superfície. Amb una inversió de dos milions d’euros, la firma especialitzada en el desenvolupament d’equips per al sector farmacèutic i de les ciències de la vida vol concentrar tota l’activitat a Catalunya. Fins l’actualitat, Azbil Telstar comptava amb vuit plantes repartides pel Vallès Occidental. El 70% del nou espai es destinarà a plantes de producció i la resta de l’equipament serà destinat als serveis corporatius, equip d’R+D, enginyeria, construcció i l’àrea de consultoria.

En paral·lel a l’àmbit de la salut, Telstar també desenvolupa solucions d’automatització i aplicacions robòtiques. L’empresa compta amb una plantilla de 1.000 persones i té fàbriques repartides per l’Estat, la Xina i Anglaterra. Amb presència a 11 països, Telstar està present a 100 mercats i, a la vegada, té sis centres d’excel·lència tecnològica. Durant l’any 2022, segons dades d’ACCIÓ, Catalunya va registrar una inversió estrangera de 6.428 milions d’euros durant l’any 2022. Aquesta aportació ha generat 229 projectes d’inversió i 19.500 llocs de treball.

Els sectors més consolidats són les infraestructures, la maquinària i els béns d’equipament, material elèctric, l’electrònica, alimentació i la indústria farmacèutica. Pel que fa als països, el rànquing està liderat pels Estats Units, França, Alemanya, Regne Unit, Itàlia, Japó, Suïssa i la Xina. Recentment, també a la zona del Vallès, Roche ha finalitzat les obres d'ampliació de les seves instal·lacions a Sant Cugat del Vallès. Amb aquest moviment, el grup farmacèutic assoleix una superfície superior als 30.000 metres quadrats. La inversió d'aquest projecte és de 51 milions d'euros. Actualment, l'equipament agrupa una plantilla de 1.300 treballadors i treballadores, majoritàriament perfils tècnics i tecnològics.

Més informació
Talamàs revalida la presidència de la Cambra de Comerç de Terrassa
La comunitat mèdica reconeix la tasca de l'Hospital Universitari Mútua Terrassa
La Cambra de Terrassa activa dos serveis empresarials nous
Avui et destaquem
El més llegit