El Tren de Sóller rebutja l’oferta dels Raventós

Els inversors que oferien 25 milions d’euros per les accions renuncien a la compra després de la negativa del consell d’administració del ferrocarril

Imatge del Tren de Sóller | iStock Imatge del Tren de Sóller | iStock

Els inversors Mundra Invest i els seus representants Goro Investments, entre els quals figura l’empresària catalana Maria del Mar Raventós, del Grup Codorníu, han decidit renunciar a la compra del Tren de Sóller. La decisió arriba després que el consell d’administració del ferrocarril anunciés que 10 dels seus 11 membres, amb un 57,33% de les accions, no les volien vendre.

La negativa dels membres del Tren de Sóller bloqueja d’aquesta manera la proposta de Goros Investments d’adquirir almenys el 51% de les accions per 25 milions d’euros.

En aquest context, Mundra i Goros lamenten que hi havia “una àmplia majoria” d’accionistes que no formen part del consell d’administració “que havien acceptat l’oferta o bé havien manifestat expressament el seu interès en ella”. En un comunicat, els inversors han criticat que es privi a aquests accionistes de “la possibilitat d’obtenir un preu tres vegades superior al de les últimes transaccions sobre accions de la companyia” i han subratllat la injecció econòmica que, segons defensen, podria haver implicat al municipi. A més, lamenten que no se’ls van facilitar dades “que haurien pogut elevar el preu de compra de les accions”.

Tot i això, el grup no tanca la porta a avaluar una possible compra d’accions en el futur. “Si en algun moment alguns membres del consell d’administració volguessin reobrir la nostra proposta, Goros Investments estarà encantat de valorar de nou l’oportunitat”, conclouen.

Més informació
Mar Raventós deixarà la presidència de Codorníu
La presidenta de Codorníu, en el Top10 de dones més influents
El cava que homenatja la dona
Avui et destaquem
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

El més llegit