Carles Anglada, nou director general del World Trade Center

El nou lideratge té l'objectiu d'encapçalar la transformació del complex

Imatge de Carles Anglada, director general del World Trade Center | Cedida Imatge de Carles Anglada, director general del World Trade Center | Cedida

El consell d’administració del World Trade Center Barcelona ha aprovat el nomenament de Carles Anglada com a director general del complex immobiliari, en substitució de Federico Ricart. L’executiu sortint portava desenvolupant la seva tasca des de l’any 2004. Enginyer de Camins per la Universitat Politècnica de Catalunya, Anglada acumula una llarga experiència en la direcció general d’empreses multinacionals i lideratge dins l’administració pública. 

La societat World Trade Center Barcelona està participada en un 76% pel Port de Barcelona i el 24% restant és propietat de l’empresa FCC. La nova direcció de l’equipament tindrà l’encàrrec d’executar la transformació del complex iniciada a principis d’any amb l’objectiu de connectar l’edifici amb el seu entorn i crear nous espais a l’aire lliure tant per als negocis com per a l’oci. Amb aquest nomenament es culmina el reforç de les empreses del grup Port de Barcelona (CILSA, Gerència Urbanística Port Vell, World Trade Center de Barcelona i Fundació BCN Port Innovation).

La societat World Trade Center Barcelona està participada en un 76% pel Port de Barcelona i el 24% restant és propietat de l’empresa FCC

En paral·lel, recentment, el Port de Barcelona ha tret a licitació el projecte de construcció, manteniment i gestió de la subestació amb la qual vol electrificar els molls. El contracte, valorat en 14 milions d'euros, forma part del projecte Nexigen per descarbonitzar l'activitat portuària. La licitació, aprovada pel consell d'administració del Port de Barcelona al febrer, va obtenir autorització del govern espanyol a juliol. La construcció d'aquesta instal·lació es farà simultàniament amb altres projectes per electrificar els molls que, segons ha informat el port, compten amb una inversió inicial d'uns 130 milions. De fet, en paral·lel a la subestació es construirà la xarxa de mitja tensió que unirà aquest equipament amb les diferents terminals.

Més informació
El Port de Barcelona licita la subestació elèctrica per la descarbonització de la seva activitat
El Port de Barcelona impulsa l'economia blava
El percentatge de dones al Port de Barcelona puja deu punts
Avui et destaquem
El més llegit