El Port de Barcelona impulsa l'economia blava

La capital catalana, entre els dies 7 i 8 de novembre, acollirà el Tech Tour Blue Economy

Imatge general de Barcelona | iStock Imatge general de Barcelona | iStock

El Port de Barcelona fomenta els projectes sostenibles amb la celebració de la primera edició del Tech Tour Blue Economy. Entre els dies 7 i 8 de novembre, Fira de Barcelona acollirà un dels esdeveniments de referència del món de l’economia blava. La trobada, impulsada amb la col·laboració de Barcelona Activa, s’encamina dins de l’Smart City Expo World Congress. La plataforma de la fira. Un conjunt de 30 firmes emergents tindran l’oportunitat de presentar els seus projectes a empreses, fons de capital risc, clústers i altres inversors potencials. La participació del Port de Barcelona al Tech Tour Blue Economy dins de l’estratègia d’innovació de l’equipament. Més enllà de l’esdeveniment de Fira de Barcelona, el Port també desenvolupa altres projectes de les mateixes característiques.

En aquest sentit, durant el passat mes de juliol, l’equipament presidit per Lluís Salvadó va inaugurar el Blue Tech Port. Un espai, ubicat al recinte del Palau de Mar, que vol reunir empreses i projectes emprenedors vinculats al sector portuari, logístic i del turisme blau, però també a sectors més disruptius, com la robòtica submarina, la intel·ligència artificial aplicada al medi marí, la recuperació de la biodiversitat del mar o components farmacèutics fets a base de productes marins, entre altres. En un altre ordre, el percentatge de dones que treballen a les empreses i organitzacions que formen part de la comunitat del Port de Barcelona és del 38,79%, una xifra que representa un increment de gairebé deu punts en comparació amb el mateix balanç de fa dos anys.

Aquesta és una de les principals conclusions de l’informe del Port que segueix l’evolució dels compromisos del recinte amb la sostenibilitat. El document analitza la sostenibilitat des de diferents criteris com l’àmbit social, el medi ambient, l’economia i el bon govern de les empreses vinculades al Port de Barcelona. En l’àmbit formatiu, la meitat de les 116 firmes consultades per dur a terme l’estudi van tenir, l’any passat, estudiants de Formació Professional. Principalment, aquestes persones van desenvolupar les seves tasques en activitats d’operadors logístics i administratius especialitzats. L’anàlisi forma part d’un compromís de la direcció de l’equipament, reflectit en el pla estratègic pel període 2021-2025. El Port de Barcelona ha tancat el primer trimestre de l’any amb un moviment de mercaderies de 32,5 milions de tones, una xifra que representa una caiguda del 10,6% en comparació amb el mateix període del 2022.

Més informació
El percentatge de dones al Port de Barcelona puja deu punts
Barcelona mira el mar amb un full de ruta: la innovació
El Port de Barcelona prepara la Copa Amèrica amb una inversió de 120 MEUR
Avui et destaquem
El més llegit