El BNEW converteix Barcelona en la capital mundial de la nova economia

A la seva quarta edició, la fira preveu reunir més de 350 ponents i 12.000 assistents a l'edifici del DFactory

Imatge d'arxiu del BNEW | Cedida Imatge d'arxiu del BNEW | Cedida

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) dona el tret de sortida a una nova edició de la Barcelona New Economy Week (BNEW), que se celebrarà fins al 5 d'octubre. L'esdeveniment, que repeteix com a escenari l'edifici singular DFactory Barcelona, torna a convertir Barcelona en la capital mundial de la nova economia, reunint més de 350 ponents que oferiran fins a 140 hores de contingut distribuïdes en panells, sessions i debats.

La cita manté el seu caràcter híbrid amb la possibilitat de seguir tot el contingut de manera telemàtica des de qualsevol part del món a través de la seva plataforma digital. Així i tot, preveu reunir més de 12.000 assistents que podran gaudir d'un programa pensat en set eixos diferents: Digital Industry, Proptech, Mobility, Talent, Sustainability, Health i Experience.

La Barcelona New Economy Week (BNEW) oferirà fins a 140 hores de contingut

Una de les principals novetats d'aquesta edició són els dos nous verticals: Proptech i Health, que consoliden el caràcter innovador de la cita, dedicada a explorar múltiples aspectes relacionats amb les noves oportunitats socioeconòmiques mitjançant l'aplicació de noves tecnologies i innovacions en sectors clau per a l'economia com són l'immobiliari o la salut, entre d'altres.

Els panells i les activitats corresponents als verticals Digital Industry, Mobility, i Sustainability es duran a terme els dies 2 i 3 d'octubre, mentre que les conferències i debats corresponents a Proptech, Health i Talent tindran lloc durant els dos dies següents, 4 i 5 d'octubre. L'únic vertical que es desenvoluparà els quatre dies i de forma presencial serà el BNEW Experience, que busca que els assistents a l'esdeveniment coneguin l'oferta d'oci, cultural i gastronòmica de la ciutat de Barcelona.

Més info: BNEW preveu superar els 12.000 assistents i suma dos nous verticals de salut i 'proptech'

I Observatori de la Nova Economia

A la roda de premsa de presentació de l'esdeveniment celebrada el passat dimecres, el delegat especial de l'Estat al CZFB, Pere Navarro, i la directora general del CZFB, Blanca Sorigué, van presentar el I Observatori de la Nova economia BNEW 2023, un estudi realitzat pel CZFB per tal de sondejar els interessos i les inquietuds de les empreses i startups participants en l'esdeveniment, en el qual han participat un total 1.129 professionals (79% empreses i 21% startups).

En termes d'inversió, aquest estudi revela que el 77,5% de les startups enquestades tenen previst augmentar la seva plantilla l'any vinent. El 31,2% d'aquestes preveuen contractar entre una i dues persones, mentre que el 25% espera sumar entre 3 i 5 persones al seu equip i el 21,5% restant confia que siguin més de 5 persones. Així mateix, l'Observatori assenyala que el 58,8% de les empreses participants invertiran fins a 100.000 euros en el pròxim any per adaptar-se a la nova economia i un 12,9% preveu superar el milió d'euros d'inversió per a tal fi.

Més informació
La Barcelona New Economy Week (BNEW) convertirà Barcelona en la porta d’entrada de la nova economia
BNEW converteix Barcelona en la capital de la digitalització i l'economia 4.0
Més d’un centenar de temàtiques per a set verticals al BNEW 2022
Avui et destaquem
El més llegit