Catalunya, la comunitat amb més empreses innovadores

El Principat encapçala el podi de societats més inquietes, que completen Madrid i el País Valencia

Catalunya, la regió amb més empreses innovadores | iStock Catalunya, la regió amb més empreses innovadores | iStock

Catalunya és la comunitat autònoma amb més nombre d'empreses innovadores, amb 535, és a dir, un 23,7% del total d'empreses amb el segell de Pime innovadora, que ascendeix a 2.257, d'acord amb la interpretació d'Infoempresa.com de les dades del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats.

Més info: La innovació té nom de persona

Madrid i el País Valencià conformen la resta del podi amb un total de 488 i 333 pimes innovadores. Totes tres regions juntes superen el 60% del total de l'Estat. La Rioja és la que més destaca internament perquè compta amb 1,3 empreses innovadores per cada 1.000 societats actives, seguida de Navarra, amb una.

Pel que fa al nombre d'agrupacions, l'Estat espanyol compta amb 91 agrupacions registrades oficialment en el registre d'Agrupacions Empresarials Innovadores (AEI) de la Direcció General d'Indústria i de la Pime. En total, acullen 6.151 pimes.

Per sectors d'activitat, cal destacar les TIC, que compten amb 1.551 societats mercantils, que representen un 25% del total; medi ambient i energia, amb 713 empreses i el 12% del total; i maquinària i tecnologia industrial, amb un total de 570 empreses i el 9% del total.

Més informació
Innovació i internacionalització, sempre de la mà
Barcelona, capital europea de la innovació en mobilitat
La Cambra dóna 60.000 euros en "xecs d'innovació" a empreses blaves catalanes
Avui et destaquem
El més llegit