• Innovació
  • La Generalitat va invertir 1.117 milions d'euros en innovació i investigació durant l'any 2022

La Generalitat va invertir 1.117 milions d'euros en innovació i investigació durant l'any 2022

Aquesta xifra representa un increment d'un 9,57% en comparació amb el 2021

La Generalitat ha destinat 1.116 milions d’euros en innovació i investigació | iStock
La Generalitat ha destinat 1.116 milions d’euros en innovació i investigació | iStock
Redacción VIA Empresa
Barcelona
16 de Gener de 2024
Act. 01 de Febrer de 2024

La Generalitat va destinar 1.116 milions d’euros en innovació i investigació durant l’any 2022, una xifra que representa un increment d’un 9,57% respecte del balanç anterior. Aquesta és una de les principals conclusions d’un informe presentat pel Govern. En paral·lel, recentment, la Conselleria d'Empresa i Treball de la Generalitat destinarà 6,6 milions d'euros a l'impuls de l'emprenedoria a través dels programes Emprèn Cat i Primer de Preacceleració, ha informat en un comunicat.

 

En concret, Emprèn Cat està dotat amb 4,9 milions per al període 2024-2025 i la conselleria liderada per Roger Torrent té l'objectiu de "fomentar l'activitat emprenedora i la cultura empresarial", a més d'estendre l'efecte de concentració emprenedora al territori, entre d'altres. El programa compta amb dues línies, una d'acompanyament i una d'enfortiment de l'ecosistema, totes dues dotades amb 2,45 milions, i la subvenció serà del 100% del cost de l'activitat que es consideri subvencionable fins a un màxim de 60.000 euros. El programa Primer de Preacceleració compta amb 1,7 milions d'euros fins al 2025 "per incentivar la creació de startups" basades en oportunitats i fortaleses del territori.

Té l'objectiu d'"estendre a tot Catalunya l'efecte de hub tecnològic de Barcelona", i permet subvencionar fins al 80% del cost del projecte fins a un màxim de 60.000 euros. El programa busca focalitzar en àmbits concrets i especialitzats; promoure formació relacionada amb els reptes i oportunitats detectades prèviament; utilitzar palanques o bancs de proves per impulsar projectes; desenvolupar projectes basats en innovació, tecnologia o nous models de negoci; impulsar mentories d’experts en acceleració de startups i crear startups que neixen en l’àmbit local i s’orienten a mercats globals.