El fons d'inversió privat XY Booster establirà el seu centre d'innovació a l'Eixample

Amb una inversió prevista de 5 milions d'euros, el nou hub d'innovació i seu del fons es dirà Q House i s'ubicarà al passatge Domingo, adjacent a passeig de Gràcia

XY Booster s'establirà en un edifici de 2.500 metres quadrats i 7 plantes | Cedida XY Booster s'establirà en un edifici de 2.500 metres quadrats i 7 plantes | Cedida

El fons d'inversió privat nord-americà XY Booster preveu desembarcar en un any al centre de Barcelona. La corporació va ser creada a inicis del 2022 a Nova York per l'emprenedor català Robert Monturiol. Després de la reeixida acollida de les seves iniciatives als mercats llatinoamericans, XY Booster ha escollit un edifici ubicat al passatge Domingo 7, a 50 metres del passeig de Gràcia, per establir la seva futura seu i hub d'innovació, sota el nom de Q House.

Aquest nou espai comptarà amb 2.500 metres quadrats distribuïts en set plantes

Aquest nou espai comptarà amb 2.500 metres quadrats distribuïts en set plantes, amb capacitat per a 400 persones, per idear i desenvolupar la major part de les iniciatives de l'ecosistema de XY Booster, obrir-se a empreses externes i al públic general. La inversió d'aquest projecte està estimada en 5 milions dʻeuros, entre obra d'adequació, disseny d'interiors -dut a terme per l'estudi barceloní ALTO Interiorismo- i equipaments tecnològics i audiovisuals d'avantguarda. N'és un exemple la gran Sala Immersiva, on es realitzaran experiències envoltants, amb projeccions, so i realitat virtual.

La Sala Immersiva de la Q House | Cedida
La Sala Immersiva de la Q House | Cedida

L'edifici comptarà amb oficines per a XY Booster i els equips de les diferents startups que impulsa, un ampli laboratori 4.0 (robòtica, prototipat, realitat virtual, impressió 3D), grans zones per a activitats corporatives pròpies i de tercers (conferències, exposicions…) amb un aforament de fins a 340 persones.

Més info: Europastry inverteix 6,5 milions per construir un centre d'innovació a Barberà del Vallès

També disposarà d'un club social privat per a empleats i professionals externs. Un dels objectius principals d'aquest hub és promoure sinergies i forjar relacions estratègiques, tant empresarials com socioculturals.

Més informació
Catalunya capta més de mil milions dels fons europeus en recerca i innovació
La química xinesa Wanhua crearà 30 llocs de treball al centre d'innovació de Cornellà de Llobregat
Barcelona premia la innovació als 'Òscars de la indústria'
Avui et destaquem
El més llegit