L’Agroparc d’Ametller Origen a Gelida serà una realitat

La proposta preveu crear 3.100 nous llocs de treball

Imatge virtual de l'Agroparc Penedès | Ametller Origen Imatge virtual de l'Agroparc Penedès | Ametller Origen

L'Ajuntament de Gelida (Alt Penedès) ha aprovat la modificació urbanística per tirar endavant la construcció de l'Agroparc d'Ametller Origen. Tots els grups municipals -a excepció de la CUP- han donat el seu vistiplau a modificar el Pla Parcial de Can Juncoses i les finques limítrofs. El canvi urbanístic, que ha estat avalat per ERC, Primàries, Comuns i PSC, facilitarà que Ametller Origen inverteixi 180 milions d'euros en la construcció d'un gran parc productiu de 258 hectàrees. L'aprovació no està exempta de polèmica i és que col·lectius ecologistes contraris a l'Agroparc han organitzat una tractorada i una manifestació a l'exterior de l'Ajuntament.

Fa poc més d’un any la firma agroalimentària catalana va anunciar la represa del projecte que havia aturat l’any 2018 per la falta d’entesa amb agents polítics i socials del territori. La nova proposta projecta doblar el gran recinte passant de 120 hectàrees a ocupar-ne 258 però eliminant la construcció sobre terrenys rústics.

La nova proposta crearà 3.100 llocs de treball entre directes, indirectes i induïts i està previst que es situï a la zona de Can Juncoses, terrenys en aquest cas ja definits com a industrials i que encara resten pendents de desenvolupament. Està prevista l'obertura de l'espai de cara a finals del 2025 segons el conseller delegat de la companyia, Josep Ametller.

La modificació urbanística aprovada inicialment aquest dilluns al ple de Gelida entra ara en fase d’al·legacions per passar després a la votació de l’aprovació provisional, també a l’Ajuntament. Si se supera aquest segon tràmit, el document es traslladarà a la comissió territorial d’urbanisme per a la seva aprovació definitiva.

Més informació
Ametller Origen aposta per la indústria de les llavors
El nou Agroparc d'Ametller Origen generarà 430 milions d'euros i 3.100 llocs de treball
Ametller: "Som capaços de transformar el món venent bledes"
La intel·ligència artificial arriba a Ametller Origen
Avui et destaquem
El més llegit