Arriba el primer creuer a Tarragona en una temporada on s'esperen prop de cent mil passatgers

La campanya s'allarga fins al desembre i rebrà una cinquantena d'escales

El creuer Silver Moon del grup Royal Caribbean al Moll de Balears del port de Tarragona | ACN El creuer Silver Moon del grup Royal Caribbean al Moll de Balears del port de Tarragona | ACN

El Silver Moon del grup Royal Caribbean és el primer creuer de la temporada que fa escala a Tarragona. Ha arribat des de Palma (Mallorca) i salparà a la nit cap a Barcelona. És un vaixell "petit i de luxe" amb capacitat per a uns sis-cents passatgers que visita per primera vegada la ciutat. El port de Tarragona preveu allargar la campanya creuerista fins a mitjan desembre, convertint-la en una de les més llargues fins ara. De moment, s'esperen 55 vaixells de totes les categories i uns 98.000 visitants. El creuer ha atracat al Moll de Balears, que capacitat per a tres operatives simultànies, un espai que el port de Tarragona electrificarà perquè s'hi puguin connectar els vaixells de passatgers i evitin l'ús dels motors auxiliars.

Amb l'arribada del creuer Silver Moon, un vaixell de luxe amb bandera de Bahames i "un innovador programa" de gastroturisme, el port de Tarragona arrenca la temporada creuerista més llarga de la seva història. L’últim creuer arribarà al mes de desembre.

Més info: El Port de Tarragona tanca 2022 amb 64 MEUR en ingressos

La responsable comercial de Global Ports Holding a Tarragona, Alba Colet, ha fet una valoració positiva davant la cinquantena d'escales que s'esperen per enguany. Tot i que les dades encara són inferiors a les d'abans de la pandèmia - amb 65 escales i  129.000 passatgers, el 2019 -, enguany s'han superat les xifres de l'any passat. El 2022 es va tancar amb 35 escales i 65.000 passatgers.

Colet també ha destacat "el moviment continu" qua hi haurà al Moll de Balears aquest 2023, gràcies a un itinerari fixe amb la companyia MSC, tots els diumenges des del mes de maig fins a l’octubre. A més, la varietat de companyies i de creuers que arribaran al port els obligarà a dissenyar i organitzar "diversitat d’excursions", arribant al conjunt del territori.

Més informació
El Port de Tarragona augmenta un 22% el seu tràfic marítim
Comença la segona fase de la terminal de Guadalajara del Port de Tarragona
El Port de Tarragona adjudica la nova terminal de creuers
Avui et destaquem
El més llegit