El Baix Llobregat recupera gradualment el teixit empresarial

La comarca té 20.530 companyies al tancament del tercer trimestre, un 6,9% inferior al mateix període de l'any passat

Vista aèria del Prat de Llobregat | iStock Vista aèria del Prat de Llobregat | iStock

El teixit empresarial del Baix Llobregat es va recuperant gradualment. La comarca ha tancat el tercer trimestre de l'any amb 20.530 empreses, una xifra similar a la del trimestre anterior que confirma la tendència a l'alça després de la forta caiguda del març. Són dades d'un informe elaborat conjuntament entre la Cambra de Comerç del Baix Llobregat i el Gabinet d'Estudis Econòmics de la Cambra de Barcelona

La xifra de companyies suposa una reducció de 1.514 en comparació a l'any anterior, un 6,9% menys. Els sectors que més han patit són el de la indústria i els serveis, amb un 11,1% i un 6,8% d'empreses menys respectivament. En canvi, la construcció és el que millor comportament ha tingut, amb una contracció del 2,7%. La recuperació del mercat de feina també ha estat visible aquest tercer trimestre. 

El nombre d'assalariats ha augmentat un 5,5% en comparació al segon, fins a arribar als 270.711 treballadors. L'evolució és positiva si es prenen els indicadors anteriors a la pandèmia, amb un increment de l'1%. Tot i així, aquesta xifra té en compte els treballadors que es troben en situació d'ERTO, més de 20.000 persones a la comarca.   

La recuperació del mercat laboral respecte al trimestre anterior es manté estable en la indústria i puja a la resta de sectors: un 7,3% en els serveis. El nombre d'aturats s'ha situat en els 47.925 al setembre, un 24,3% més que el mateix mes de l'any passat. No s'assolia un volum similar de persones desocupades des del 2016. 

Pel que fa als autònoms, n'hi ha 49.951, una xifra un 0,2% superior a entre l'abril i el juny. Tot i així, en comparació al mateix període de l'any passat, hi ha hagut una disminució del 0,3%.  

Més informació
Mercadona entrega 7.000 biberons i tetines a La Nau
Un projecte alemany de 5G crea 60 llocs de feina al Prat
Cornellà Open Future impulsa 9 noves startups
Avui et destaquem
El més llegit