Barcelona premia la bones pràctiques d'usos del temps a l'empresa

S'obre la convocatòria per inscriure's a la vuitena edició del Premi Barcelona a l'Empresa Innovadora en Conciliació i Temps

Els premis reconeixen la bona gestió del temps a la feina | iStock Els premis reconeixen la bona gestió del temps a la feina | iStock

Barcelona guardonarà a empreses que hagin adoptat mesures per afavorir la conciliació i la corresponsabilitat o que hagin introduït maneres innovadores d'organitzar el temps. Ho farà a través del Premi Barcelona a l'Empresa Innovadora en Conciliació i Temps, que premiarà les bones pràctiques en aquest sentit. La convocatòria per inscriure's a la vuitena edició del reconeixement ja està oberta i durarà fins el 31 d'octubre. 

Més info: Barcelona premia la conciliació

Aquesta iniciativa forma part del projecte municipal Pacte del Temps, en el qual participen l'Ajuntament de Barcelona, la Xarxa NUST (Nous Usos Socials dels Temps) i Barcelona Activa, que col·labora en la sensibilització sobre els horaris dins la seva organització i acompanya a les empreses perquè incorporin pràctiques de conciliació a la seva RSC. 

La innovació, factor clau

Aquest guardó respon a una actuació conjunta i de ciutat per aconseguir una resposta a les necessitats de les persones i les empreses, per tant, de formar part d’un compromís per a una organització dels temps més saludable, igualitària i eficient. Des de l’Ajuntament de Barcelona es considera que la innovació és un factor clau per canviar les estructures que permeten polítiques de gestió del personal amb més satisfacció per ambdues bandes, plantilla i empreses.

En les darreres edicions, empreses com Mercabarna, Gaes, Seat o Grup Ametller Origen han guanyat per accions com ara permetre més flexibilitat, ajustar les hores de les reunions o incloure aplicacions web perquè les persones treballadores puguin gestionar les seves vacances, entre d’altres, assolint un gran canvi en la manera de funcionar de les corporacions i petites empreses.

El Premi dona prestigi a les entitats perquè és un segell de bon funcionament i d’aplicar la innovació en els recursos humans. A més, les empreses obtenen difusió tant dels seus projectes com de la seva activitat, gràcies a ésser seleccionats en aquest reconeixement social.

El jurat valora les empreses en funció de la seva categoria: micro, petita, mitjana i gran i, a més a més, hi haurà una menció especial a una empresa de la Xarxa NUST. El període d’admissió de propostes és de l’1 d’octubre al 31 d’octubre de 2019. El lliurament serà en el primer trimestre de l’any 2020.

Més informació
'¿Cuándo?' la ciència darrera l'organització del temps
Deixem de perdre el temps
Barcelona acull la trobada internacional sobre els usos del temps
Avui et destaquem
El més llegit