La DO Penedès preveu una de les millors collites dels últims anys

La producció es mantindrà en la mitjana de la darrera dècada, per sobre del 20 milions de quilos de raïm

Treballadors collint raïm en una vinya del Celler Gramona | ACN Treballadors collint raïm en una vinya del Celler Gramona | ACN

La verema a la DO Penedès s’ha posat en marxa amb la previsió de tenir una de les millors collites dels últims anys, especialment pel que fa a la qualitat. Les temperatures suaus de la primavera i una pluviometria ben distribuïda han permès “una graduació tranquil·la del raïm” que es traduirà en vins d’una qualitat excel·lent, segons indica el director de la DO Penedès, Francesc Olivella. “Considerem que serà una verema de les que recordarem per la seva qualitat de vins de gran recorregut”, afegeix.

La bona climatologia ha fet que enguany la verema hagi començat entre una setmana i 10 dies més tard que els últims anys. Així, des del 15 d'agost l'activitat s'ha multiplicat a les vinyes amb la collita de les varietats més primerenques per elaborar vins escumosos i la previsió és que s'allargui fins a finals de setembre o principis d'octubre amb la collita de la garnatxa i la carinyena per fer vins negres.

"Després d'anys de sequera i de collites afectades pel fong míldius, enguany s'han reunit les millors condicions per tenir una gran collita", ha destacat Olivella.

Pel que fa a la producció, Olivella pronostica que es mantindrà en la mitjana dels últims 10 anys, és a dir, per sobre dels 20 milions de quilos de raïm. Segons el seu director, la DO Penedès produeix anualment uns 18 milions d’ampolles i “amb aquestes produccions en tenim de sobres”.

Més informació
El consum de vi mou 1.140 milions d'euros a Catalunya
La calor de l’estiu fa avançar la verema
El consum de vi català supera a La Rioja als restaurants de Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit