Arriba el tercer Fòrum Empresarial de l'Anoia

Organitzat per la UEA, l'acte versarà sobre transformació empresarial i social, posant èmfasi en la digitalització dels processos, l'eficiència i l'economia circular

El tercer Fòrum Empresarial de l'Anoia arriba el 27 de març, a les 18.30 h, al Teatre Municipal l’Ateneu d’Igualada
El tercer Fòrum Empresarial de l'Anoia arriba el 27 de març, a les 18.30 h, al Teatre Municipal l’Ateneu d’Igualada

La transformació empresarial i social, així com la digitalització dels processos, l’eficiència i l’economia circular, seran les protagonistes de la tercera edició del Fòrum Empresarial de l’Anoia, un esdeveniment organitzat i impulsat per la UEA, que comptarà amb la presència d'Alfons Cornella, expert en innovació, i fundador i president d’infonomia; Àngels Chacón, consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat i Marc Castells, president de la diputació de Barcelona. Sota el títol L’horitzó de la transformació empresarial, la Unió Empresarial de l'Anoia (UEA) posa fil i agulla a la tercera edició de l'acte, "un esdeveniment que va néixer amb la voluntat i missió d’exposar les inquietuds, preocupacions, reptes, necessitats i idees de futur de l’empresariat anoienc; i que constata la seva consolidació al territori". Tindrà lloc el 27 de març a les 18.30 h, al Teatre Municipal l'Ateneu d'Igualada.

Més info: 'Les professions del futur' són a l'Anoia

Segons el comunicat que ha enviat l'organització, aquest canvi pivota sobre dos eixos principals: l’abandonament d’un model econòmic lineal per un model circular, i la integració de les noves tecnologies de la informació al procés de producció, distribució i consum, el que coneixem per Indústria 4.0. Aquests dos eixos són els que ens marquen i ens marcaran com ha de ser l’empresa del futur: "sostenible, eficient, innovadora, puntera, connectada, respectuosa amb l’entorn, mediambiental i socialment parlant".

En aquest sentit, la patronal anoienca posarà en escena la transformació empresarial i social perquè segons el president de la UEA, Joan Domènech, “és una de les preocupacions manifestades pels empresaris de la comarca, una inquietud que és latent i sobre la qual hi ha molt desconeixement” .

Presentació de l’informe elaborat per la UEA

Durant el III Fòrum Empresarial de l’Anoia, on preveu l’assistència d’empresaris, experts en transformació digital, innovació i economia circular, enginyers, agents econòmics i socials de la comarca, i diverses autoritats polítiques, es presentarà l’informe III Empresa i Progrés – L’horitzó de la transformació empresarial, un document elaborat per la patronal anoienca, on es plasmen les dades més rellevants, a través d’una tasca d’escolta i aproximació a les necessitats de l’empresariat, els treballadors, els sectors i el territori, i a la vegada, efectuant una anàlisi i un estudi de la seva realitat en relació amb Catalunya, Espanya i l’entorn internacional. Paula Arias, gerent de la UEA agraeix la implicació de les més de 800 persones, empreses i agents que han participat a través de fòrums i jornades tècniques de treball.

L’objectiu d’aquest document és "posar sobre la taula una situació que tot just comença i que determinarà el present i el futur de la comarca de l’Anoia", tal com assegura l'organització. Aquest horitzó suposa la transformació empresarial en dos grans eixos: el canvi tecnològic i l’economia circular. A més, també té la voluntat de compartir el coneixement, les eines i les estratègies, així com el context de la comarca i les seves empreses per encarar de manera conjunta un full de ruta que permeti posicionar el territori com a comarca resilient en un entorn canviant: que les empreses enfoquin la seva estratègia empresarial, tenint en compte aquest entorn que canvia i que té molts aspectes positius perquè puguin avançar sense quedar fora del mercat i ser cada vegada, més competitives i sostenibles.

Més Informació
40 empreses de l'Anoia expliquen als estudiants les professions futures​
El sector del packaging de l'Anoia busca sinergies
La UEA reclama la rebaixa de la taxa d'urbanisme a Vilanova del Camí
Avui et destaquem
Comentaris