Una nau de 10.000 metres quadrats: la nova inversió de Fructícola Empordà

L'empresa arriba al mig segle d'activitat amb l'objectiu d'arribar a les 400 tones de pomes en els anys vinents

La nova nau suposa una inversió de 12 milions d'euros | ACN La nova nau suposa una inversió de 12 milions d'euros | ACN

Fructícola Empordà ha anunciat que invertirà 12 milions d'euros en la construcció d'una nova nau de 10.000 m2 equipada amb l'última tecnologia. La firma, que té seu a Sant Pere Pescador (Alt Empordà), detalla que instal·larà una precalibradora pensada per treballar amb 200 tones de fruita i una línia robotitzada de classificació de pomes o un moll de càrrega i expedició.

Aquest anunci s'ha fet el passat dissabte en un esdeveniment a la seu de l'empresa en l'acte per celebrar els 50 anys de la fructícola. A més, l'empresa ha detallat que la nova nau permetrà incrementar la producció amb l'objectiu d'arribar a les 400 tones de pomes en els anys vinents. La nova nau es construirà en els terrenys de 30.000 m2 que estan al costat de la seu central de l'empresa.

La nova nau permetrà incrementar la producció amb l'objectiu d'arribar a les 400 tones de pomes en els anys vinents

Inversió en robòtica

La línia robotitzada de classificació de les pomes permetrà col·locar tota la fruita en caixes de manera automàtica. Avui dia, aquest procés encara es fa manual, però a la nova nau hi haurà setze robots que agafaran les pomes d'una cinta gràcies a un braç articulat acabat amb una ventosa i les posaran en caixes, totes encarades de la mateixa manera. El projecte també construirà un moll de càrrega i d'expedició per a camions que transporten les caixes de pomes, i les oficines també es renovaran i se substituiran les actuals. 

Més info: El dilema de la robòtica assistencial: estem preparats per conviure amb robots?

Actualment, l'empresa compta amb 72 cambres frigorífiques amb una capacitat d'emmagatzematge de 23.000 tones de pomes. De totes elles, 41 disposen de la tecnologia ACR (Control Avançat de la Respiració de la fruita), un sistema únic a l'Estat que permet conservar intactes les propietats de la poma durant un any perquè arribin als consumidors en les millors condicions. 

Més informació
L’Empordà, terra de garnatxes i carinyenes
La DO Empordà supera els 6 milions d'ampolles venudes
Gelats D’liri, el deliri d’una família de l’Empordà per fer els millors gelats
Avui et destaquem
El més llegit