Lleida.net anuncia una retallada de personal i el tancament de filials

La firma dirigida per Sisco Sapena justifica la mesura pel descens d'un 20% de les vendes durant els primers nou mesos de l'any

Sisco Sapena, fundador i primer accionista de Lleida.net | EP Sisco Sapena, fundador i primer accionista de Lleida.net | EP

Lleida.net ha donat a conèixer que ha activat un pla de reestructuració “integral” per donar resposta al descens d’un 20% de les seves vendes durant els primers nou mesos de l’any. Entre altres mesures, la firma tecnològica dirigida per Sisco Sapena vol dur a terme un Expedient de Regulació d’Ocupació, el tancament de filials i una nova política financera. Segons el comunicat difós per la companyia, l’objectiu és “garantir un retorn ràpid a la rendibilitat i, a la vegada, generar un flux de caixa positiu des de principis del 2024”. 

La previsió és que la retallada de personal afecti un màxim de 29 treballadors, repartits per les oficines de Lleida i Madrid. Pel que fa a les filials, els principals moviments es registraran a les delegacions del Regne Unit, Costa Rica, Sud-àfrica i França. La presència de la firma tecnològica als Estats Units i els Emirats Àrabs passa a ser virtual. En clau de futur, Lleida.net vol prioritzar les vendes del programari SaaS a zones com Perú, Colòmbia o República Dominicana. 

Lleida.net va tancar el tercer trimestre de l'any amb un increment interanual del 33,3% dels contractes estàndard, fins a assolir la xifra de 800.000. La companyia dirigida per Sisco Sapena justifica aquest moviment per l'augment de l'activitat del món de les telecomunicacions i les entitats bancàries a l'Amèrica Llatina. Els circuits de firma de contractes, mitjançant API, han experimentat un creixement d'un 13%. Durant el mes de setembre, la producció de correus electrònics certificats ha superat la xifra de 426.000 signatures. De mitjana, cada usuari ha enviat uns 258 missatges mensuals. En un altre ordre, l'empresa ha registrat una davallada d'enviaments d'SMS certificats (1,9 milions). Recentment, l'Oficina Europea de Patents (OEP) ha atorgat una patent a Lleida.net pel mètode per certificar el contingut d'operacions de blockchain, informa l'empresa en un comunicat.

Més informació
Lleida.net incrementa un 33,3% els contractes
Lleida.net aconsegueix la patent europea per certificar operacions de blockchain
Lleida.net redueix un 17% les seves vendes
Avui et destaquem
El més llegit