Lleida.net aconsegueix una xifra rècord de 20,7 MEUR en vendes

Aquesta xifra suposa un augment del 15% respecte a l'any anterior

Sisco Sapena, fundador i primer accionista de Lleida.net | EP Sisco Sapena, fundador i primer accionista de Lleida.net | EP

Lleida.net va augmentar les vendes un 15% el 2022, fins a arribar als 20,7 MEUR, la xifra més gran de la seva història, segons ha informat aquest dimecres l'empresa, que ha atribuït aquest repunt a l'increment dels resultats en totes les seves línies de negoci, a excepció de la contractació, que es va veure afectada pel cicle econòmic. Les vendes internacionals de la companyia de serveis tecnològics van representar el 57% del total, amb el focus principal a Europa i Llatinoamèrica.

Igual que les vendes, el marge brut de Lleida.net va créixer un 15% el 2022, fins a 10,78 MEUR, mentre que el resultat brut d'explotació va disminuir un 16%, fins a 1,9 milions d'euros. La companyia ha atribuït el descens d'aquest indicador a l'augment de les despeses de personal a conseqüència de "la contractació accelerada de talent en matèria tècnica i comercial tant fora com dins d'Espanya". De fet, Lleida.net va disparar un 45% les despeses de personal el 2022, fins als 6,34 milions. "El nostre pla estratègic a mitjà termini passa per la incorporació de més personal qualificat per reforçar les nostres àrees d'innovació i desenvolupament, i accelerar les vendes internacionals de l'empresa. Aquesta estratègia donarà resultats en el futur que beneficiaran inversors, accionistes i l'equip de l'empresa”, ha assegurat el fundador i CEO de Lleida.net, Sisco Sapena.

Al tancament del 2022, el deute financer net de la companyia es va incrementar un 4%, fins als 8,62 milions, part del qual correspon als préstecs que va signar Lleida.net per a l'adquisició de la tecnològica InDenova. Tot i això, tant el deute total de l'empresa va baixar un 17% en el conjunt de l'exercici. Lleida.net, que compta actualment amb una plantilla de 170 persones i 18 oficines a tot el món, ha rebut 223 patents a més de 64 països, entre els quals es troben Estats Units, Xina, Rússia, Índia, Mèxic, Japó, Colòmbia, Argentina, Perú, Sud-àfrica, Nigèria, Austràlia i Nova Zelanda.

Més informació
Lleida.net guanya un contracte de 850.000 euros al Perú
Lleida.net es llança a la conquesta d’Àfrica
Lleida.net tanca 2021 amb la millor producció de la seva història
Avui et destaquem
El més llegit