Luxiona vol acomiadar més de la meitat de la plantilla

L'empresa d'il·luminació presenta un ERO per fer fora a 52 treballadors de la seva planta de Canovelles

La seu de Luxiona, que ha presentat un ERO per acomiadar 52 treballadors | Cedida La seu de Luxiona, que ha presentat un ERO per acomiadar 52 treballadors | Cedida

L'empresa dedicada a la il·luminació Luxiona vol acomiadar a 52 treballadors de la seva planta de Canovelles, més de la meitat de la plantilla. La companyia ha presentat un ERO per causes econòmiques i productives, segons la mateixa Luxiona. La direcció ja ha entregat al comitè d'empresa la informació relativa a l'expedient de regulació d'ocupació.  

CCOO d'Indústria de Catalunya rebutja els acomiadaments previstos i analitzarà els documents que ha rebut en els propers dies, juntament amb el gabinet tècnic i jurídic del sindicat. Luxiona és una de les principals empreses del sector de la il·luminació i va canviar de mans l'abril passat.

La gestora de fons capital privat Sherpa Capital es va fer amb les participacions que tenien Aurica i Caixabank, a més d'una part de les que controlava la família fundadora, operació que li va donar el control de l'empresa. Luxiona té presència a nou països i sis fàbriques a l'Estat espanyol, la Xina, Mèxic, Polònia i Perú. L'empresa ha proporcionat solucions d'il·luminació de l'envergadura de la Sagrada Família i l'aeroport del Prat.  

Luxiona es va crear l'any 2011 de la integració de les empreses del sector que conformaven el Grup J. Feliu de la Penya. El canvi de marca es va fer per impulsar la internacionalització de la companyia, especialment a Europa i Amèrica Llatina. 

Més informació
La Sagrada Família invertirà 36 MEUR en mobilitat urbana
Bombetes intel·ligents sense bombeta
Prova pilot d'il·luminació amb LED a la Ronda Litoral
Arriba la il·luminació eficient a Barcelona
Avui et destaquem
El més llegit