• Territori
  • Més de 150 persones assisteixen a la presentació de la Fundació UEA

Més de 150 persones assisteixen a la presentació de la Fundació UEA

La nova entitat vol orientar laboralment els joves i la gent de la comarca de l'Anoia, a més de donar resposta a les necessitats de les empreses

Presentació de la Fundació UEA, a Igualada | Cedida
Presentació de la Fundació UEA, a Igualada | Cedida
Redacción VIA Empresa
Barcelona
15 de Març de 2024
Act. 15 de Març de 2024

La Fundació UEA s'ha presentat en societat. El Teatre de l’Ateneu Igualadí ha acollit un acte que ha servit per explicar els eixos principals d’aquesta entitat nascuda de la Unió Empresarial de l'Anoia i que treballa pel progrés de la comarca.

 

De fet, la Fundació UEA neix de la voluntat i la preocupació que les empreses tenen per la realitat del territori, especialment pel present i futur dels joves i els professionals. En aquesta línia, el propòsit de la Fundació és que les persones de la comarca, especialment els joves i la gent que està sense feina, coneguin la realitat empresarial del territori, les possibilitats laborals i a través de la informació, l’acompanyament i la formació es pugui donar resposta a les necessitats de personal que tenen les empreses per contribuir a una societat equilibrada, amb major qualitat de vida i benestar, creant llocs de treball i acompanyant un model econòmic i social basat en la sostenibilitat.

 

El president de la Fundació, Joan Mateu, ha remarcat que, naixent de la inquietud empresarial, és una fundació "de les persones que hi ha darrere" i que "treballa per les persones del nostre territori". Així, ha convidat a tothom a formar-ne part: empreses, organismes, institucions i societat en general, tot fent una crida a la participació i a la implicació, donat que l’objectiu és plenament comú.

L’acte ha estat conduït pel periodista igualadí Kilian Sebrià i ha servit també per presentar els projectes de la Fundació. Un d’ells, Professions de Futur, un projecte amb diferents iniciatives orientades a què els joves, els centres educatius i les famílies coneguin la realitat empresarial de la comarca, les possibilitats formatives i sortides laborals i les necessitats de competències, formació i actituds i valors que fan falta en el dia a dia. També el Centre d’Oficis i indústria, que sorgeix de la necessitat de posar en valor i recuperar oficis industrials que necessiten relleu i acompanyar a les persones que volen reciclar-se per tornar a entrar a la roda del mercat laboral, posant de costat les empreses i les persones. I un tercer eix, el RMOU lligat al Mercat d’Intercanvi de la Fundació, que a través de l’aportació de materials, restes i productes, les escoles en poden disposar per a fer manualitats, tallers o joc simbòlic. Una aposta de sostenibilitat, educació i corresponsabilitat.