La fibra òptica de Movistar arriba a 112 municipis de Catalunya

La xifra correspon al 2022 amb més de 4 milions de llars i negocis amb accés a fibra òptica de Movistar

El Movistar Centre de Barcelona | Cedida El Movistar Centre de Barcelona | Cedida

El 87% de la població ja compta amb cobertura de connexió fixa ultraràpida gràcies al desplegament executat per Telefónica en l'últim any. La firma, compromesa al fet que en 2025 la fibra òptica cobreixi tota Espanya, ha arribat amb la fibra òptica de Movistar a 112 nous municipis de Catalunya durant 2022: 47 a la província de Lleida, 30 a Girona, 23 a Tarragona i 12 a Barcelona.

Aquest augment de la cobertura de serveis de major velocitat i qualitat redunda en una millora de les condicions de vida i les expectatives econòmiques de la societat catalana, ja que la connexió a través de fibra òptica posa a la disposició de la ciutadania, les empreses i les institucions tota una sèrie de nous serveis de comunicacions. La inversió executada per Telefónica situa Catalunya en el lideratge d'extensió de la connectivitat de banda ampla. De fet, la Catalunya rural està més ben connectada que l'Europa urbana: un gran nombre de petits municipis catalans tenen millor connectivitat que moltes capitals europees.

Chema Casas, director general de Telefónica a Catalunya, destaca que “l'objectiu de la companyia és digitalitzar totes les ciutats i pobles de Catalunya, però per a aconseguir-lo, la inversió ha de ser publicoprivada per a poder arribar a les zones geogràficament més complicades i deficitàries econòmicament”.

Més informació
La CNMC multa Telefónica
Telefónica guanya 2.011 milions després de créixer a tots els seus mercats
Movistar amplia i reforça el 5G a 90 poblacions catalanes
Avui et destaquem
El més llegit