Un 6% més d'esquiadors gaudeixen del Pirineu de Lleida

L'ocupació se situa entorn el 80% durant les vacances de Nadal, malgrat l'afectació al Pallars Sobirà el 28 i el 29 de desembre pel tall a la C-13

L'estació d'esquí d'Espot al Pallars Sobirà | ACN L'estació d'esquí d'Espot al Pallars Sobirà | ACN

Les estacions d'esquí del Pirineu de Lleida tanquen aquest període de festes de Nadal, Cap d'Any i Reis amb un increment del 6% pel que fa a la venda de forfets, situant-se al voltant dels 245.000. Per la seva banda, les estacions d'esquí nòrdic, al marge de la venda de forfets per a l'esquí, també han registrat la venda de 4.200 forfets per la pràctica de raquetes. Pel que fa a les previsions d'ocupació a les zones turístiques del Pirineu de Lleida amb estacions d'esquí s'han complert amb una mitjana d'ocupació que s'ha situat al voltant del 80% durant aquests dies festius, malgrat l'afectació que va tenir lloc al Pallars Sobirà el cap de setmana del 28 i el 29 de desembre pel tall a la carretera C-13.

Més info: Masella tanca una "excel·lent" campanya de Nadal

El tall del trànsit va provocar durant el cap de setmana una cancel·lació d'un 10% de les reserves en els establiments d'hoteleria a les Valls d'Àneu, la Vall de Cardós i la Vall Ferrera. Així, les estacions d'esquí tanquen en el seu conjunt uns bons resultats en aquest període festiu que se situa per sobre dels resultats obtinguts en els darrers dos anys, quan es van registrar uns 238.000 forfets venuts en aquest mateix període.

La vicepresidenta del Patronat de Turisme, Rosa Pujol, ha assegurat que la destinació de Lleida s'ha convertit en un referent durant les festes de Nadal. "És una destinació turística de referència en aquestes dates per a tots aquells que volen gaudir de la natura, dels paisatges i de l'esquí", ha dit. També considera que les dades de la campanya nadalenca permeten "donar un nou impuls a la temporada d'esquí 2019/2020", per a la qual s'han marcat l'objectiu de superar els 1.350.000 forfets venuts.

Més afluència a les estacions d'FGC

Les estacions de muntanya gestionades per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) també donen per finalitzades les festes de Nadal amb un balanç que supera les xifres registrades l'any 2019. La Molina ha tingut un augment del 56% respecte al Nadal passat. Pel que fa a les estacions del Ripollès, Vall de Núria i Vallter 2000, la primera ha registrat xifres d'un 32% superiors a la temporada passada. Com és habitual, un dels punts més favorables per l'estació ha estat la restauració, on s'ha registrat un 80% d'ocupació, un 11% més que la temporada anterior. Pel que fa a Vallter, l'augment de visitants ha estat d'un 67% de persones que han visitat l'estació aquest Nadal.

A la comarca del Pallars Sobirà, les estacions d'Espot i Port Ainé també han tingut un augment de visitants. A Espot, un 19% més que l'any 2019, i a Port Ainé un 8% més que a la temporada passada. D'altra banda, l'estació de Boí Taüll, a l'Alta Ribagorça, ha augmentat un 5,5% el nombre de visitants respecte a l'any passat.

La majoria de les estacions gestionades per FGC funcionen al 90% i s'espera que al llarg dels pròxims dies obrin al complet el seu domini esquiable. Les estacions de muntanya d'FGC tenen previst tancar la seva activitat el dia 13 d'abril, a excepció de la Vall de Núria, que manté les seves instal·lacions obertes tot l'any.

Més informació
Les estacions d'esquí superen previsions per la Puríssima
Recomanacions de seguretat per a la pràctica de l’esquí i del surf de neu
FGC i Esquiades.com afronten la transició de Boí Taüll
Avui et destaquem
El més llegit