S'inicien els tràmits per instal·lar un parc fotovoltaic amb més de 80.000 plaques solars a Tivissa

El projecte de nova central fotovoltaica preuveu una potència total instal·lada de 48,42 MW

S'instal·larà un nou parc fotovoltaic a Tivissa amb més de 80.000 plaques solars | iStock S'instal·larà un nou parc fotovoltaic a Tivissa amb més de 80.000 plaques solars | iStock

Han començat els tràmits per instal·lar el parc solar fotovoltaic Greentarraco 2 en sòl no urbanitzable del terme municipal de Tivissa (Ribera d'Ebre). L'empresa Greencells Producción Fotovoltaica 3 S.L. vol situar-hi 80.718 panells solars fotovoltaics de 600 Wp de potència unitària. El projecte preveu una potència total instal·lada de 48,42 MW i de 15 inversors trifàsics de 3.125 kVA.

Ara s'ha sotmès a informació pública la sol·licitud d'autorització administrativa prèvia, de construcció i d'actuació, així com el procediment d'avaluació d'impacte ambiental durant un període mínim de 30 dies. A més de la producció de l'electricitat, el pla també defineix l'evacuació a la xarxa d'energia elèctrica amb línies soterrades a 30 kV.

Més info: Catalunya assoleix les 50.000 instal·lacions d’autoconsum fotovoltaic

Compromís amb les energies renovables

Les comarques tarragonines són un exemple de compromís amb la transició energètica i el desplegament de renovables, especialment pel que fa a l'energia eòlica. El Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre acumulen el 64% de tots els molins eòlics catalans (521 de 811) que estan actualment en servei. El Baix Ebre, amb 159, i la Terra Alta, amb 148, són les comarques que més en tenen, amb diferència.

Pel que fa a l'energia solar, Tivissa i altres municipis del camp tarragoní han esdevingut punts d'interés per a la instal·lació de parcs fotovoltaics al llarg dels darrers anys. La població de la Ribera d'Ebre tenia fa un any sobre la taula 19 projectes de parcs eòlics, dos plantes solars fotovoltaiques i vint línies d’evacuació de l’energia. Els projectes s'han anat descartant o concretant fins a arribar a la instal·lació del Greentarraco 2. L'instal·lació de plaques solars a la cúpula del Tarraco Arena, o les obres per instal·lar un parc solar amb 1.440 plaques a la depuradora de Reus són més exemples del ferm compromís de la regió amb la transició energètica. 

Més informació
El Port de Barcelona inverteix 362.000 euros en una central fotovoltaica
Portaventura World construirà la planta fotovoltaica més gran en un 'resort' a l'Estat
La indústria fotovoltaica crearà entre 200.000 i 300.000 ocupacions la dècada vinent
Avui et destaquem
El més llegit