Mont-roig del Camp acollirà un parc fotovoltaic de 96 hectàrees

El projecte formarà part de la planta que la sud-coreana ILJIN Materials tindrà al municipi del Baix Camp

S'instal·larà un parc fotovoltaic de 96 hectàrees a Mont-roig del Camp | ACN S'instal·larà un parc fotovoltaic de 96 hectàrees a Mont-roig del Camp | ACN

L’empresa sud-coreana ILJIN Materials, que ben aviat comptarà amb una fàbrica de components de bateries a Mont-roig del Camp (Baix Camp), tindrà un gran parc fotovoltaic de 96 hectàrees al voltant de les instal·lacions per subministrar energia verda a la planta. L'alcalde de Mont-roig, Fran Morancho, ha explicat que el consistori i una empresa local estan negociant amb diversos veïns del municipi la compravenda dels terrenys, que adquirirà la companyia asiàtica, la qual també gestionarà el parc solar.

La construcció del parc fotovoltaic era un dels acords que consistori i empresa van pactar per tal que la planta d’ILJIN Materials s'ubiqués al polígon Els Comellarets de Mont-roig del Camp. Morancho ha destacat la necessitat energètica “important” de la sud-coreana perquè es tracta d'un tipus d'indústria electrointensiva. Està previst que tot plegat s’obri i entri en funcionament l’any 2024.

Niu de projectes Next Generation

El municipi del Camp de Tarragona ha rebut 42 milions d'euros dels fons Next Generation, divuit dels quals corresponen al PERTE del vehicle elèctric, com a integrant de la candidatura que encapçala Volkswagen i Seat. També s'esperen onze milions per reurbanitzar l'N-240 amb un carril bici, un vial per a caminants i cinc noves rotondes. Igualment, es destinaran deu milions a reconvertir la zona litoral de Miami Platja amb diferents parcs infantils i espais d'ombres.

Més informació
S'inicien els tràmits per instal·lar un parc fotovoltaic amb més de 80.000 plaques solars a Tivissa
Catalunya assoleix les 50.000 instal·lacions d’autoconsum fotovoltaic
Del gas a l'hidrogen verd i les renovables
La canonada d'hidrogen verd entre Barcelona i Marsella costarà 2.500 MEUR
Avui et destaquem
El més llegit