Vic retorna a l'època medieval amb una fira "de màxims històrics"

El Mercat Medieval és el certamen més multitudinari de la ciutat i es calcula que té un impacte econòmic de 28,3 milions d'euros

Aquesta edició compta amb un total de 411 parades, la xifra més alta de la història | ACN Aquesta edició compta amb un total de 411 parades, la xifra més alta de la història | ACN

El Mercat Medieval de Vic representa "una cita ineludible, el tret de sortida al Nadal" per a les 300.000 persones que visitaran el Mercat des d'aquest dimecres fins diumenge. La regidora d'Estratègia Econòmica, Bet Piella, destaca que l'edició d'aquest any és "de màxims històrics" amb un total de 411 parades, la xifra més alta de la història.

Per Piella, el Mercat "capgira la ciutat" però defensa que es tracta del certamen amb més retorn econòmic. Segons un estudi de l'any passat, la fira va suposar un impacte de 29,3 milions d'euros, dels quals 6,5 milions van anar directament a l'economia local. En la seva 27a edició, la fira ha recuperat la seva "essència" amb tots els carrers del centre històric, "un escenari natural", segons la regidora d'Estratègia Econòmica, que, tal com apunta, és una de les claus que explica l'èxit del certamen.

Segons un estudi de l'any passat, la fira va suposar un impacte de 29,3 milions d'euros

Més de 400 parades

Aquesta edició compta amb un total de 411 parades, una xifra que representa un 8% més que l'any passat. Segons ha destacat Piella, els paradistes volen repetir perquè a Vic hi fan negoci durant aquests dies i, de fet, hi ha parades que venen de tots els punts de l'Estat i, fins i tot, de l'estranger. Així i tot, la majoria del públic prové de l'àrea metropolitana i de les comarques gironines.

Més info: Vic recupera l'esplendor del Mercat Medieval amb 300.000 visitants

Més informació
El millor xocolater del món obre botiga i obrador a Vic per fer créixer la seva marca de xocolata
El Mercat del Ram de Vic espera rebre prop de 100.000 visitants
L’agència de caçatalents de Vic que s’estén per tot l'Estat
Avui et destaquem
El més llegit