100% d'ocupació hotelera a Vilanova per la Copa Amèrica

Amb una previsió de 40.000 espectadors, la capital del Garraf acull la fase preliminar de la competició

La 37a edició de la Copa Amèrica de Vela tindrà lloc entorn del Port Vell i al llarg de la platja, fins al Port Olímpic| ACN - Caterina Tallón La 37a edició de la Copa Amèrica de Vela tindrà lloc entorn del Port Vell i al llarg de la platja, fins al Port Olímpic| ACN - Caterina Tallón

Fins diumenge, Vilanova i la Geltrú penjarà el cartell de la plena ocupació amb motiu de la regata preliminar de la Copa Amèrica de Vela. Un any abans de la celebració de la competició central, la capital del Garraf rebrà un total de 40.000 espectadors. En aquest sentit, l’organització ha donat a conèixer que s’han acreditat uns 200 periodistes. “Es tracta d’un esdeveniment sense precedents”, tal com descriu Jordi Gasol, president del Gremi d’Hostaleria de Vilanova. 

A part de l'impacte a hotels i apartaments turístics, els restaurants de la ciutat donen per fet que ompliran amb “visitants vinguts sobretot del nord del país”. Segons Gasol, les perspectives pel sector de l’hostaleria vilanovina són "molt bones", ja que des de fa més d’un mes no queden places als hotels ni apartaments de la ciutat. El Gremi d’Hostaleria de Vilanova creu que la fase preliminar “suposarà un gran aparador per donar a conèixer el municipi, la seva gastronomia i la seva cultura”.
El poble de Sitges també s’ha vist directament beneficiat per la Copa Amèrica. La previsió és que els hotels i apartaments turístics de Sitges freguin el 70% d’ocupació, “una xifra similar a la de qualsevol altre cap de setmana amb esdeveniments a la vila”, relaten des del sector. 

A escala global, la Copa Amèrica generarà un impacte econòmic de 1.200 milions d’euros a la ciutat de Barcelona i a la resta del país, segons un informe de la Universitat Pompeu Fabra encarregat per la Fundació Barcelona Capital Nàutica. En aquest sentit, l’increment d’activitat representa la creació de 19.000 llocs de treball equivalents a temps complet. Durant la celebració de l’esdeveniment, l’organització preveu la presència de 2,5 milions de visitants. L'informe contempla que les despeses amb impacte associades a la celebració de la Copa Amèrica ascendeixen a 1.115 milions d’euros. 195 corresponen a inversions i organització, 231 milions a les despeses dels equips participants (entre els quals s'inclouen els 6 equips de la categoria principal i els equips femenins i de joves) i 689 milions d’euros són les despeses derivades dels visitants. 

També al Port de Barcelona, sense deixar de banda la competició esportiva, la zona del Port Vell serà sotmesa a un rentat de cara amb 17 actuacions que representen una inversió de 86,1 milions d’euros. L’aportació de recursos, 51 milions públics i 35 privats, es vehicula a través de la col·laboració publicoprivada amb el lideratge de l’Autoritat Portuària de Barcelona, els concessionaris del Port i l’empresa gestora del World Trade Center. 

Més informació
El Govern s'alia amb la Copa Amèrica de vela per donar ales a l'economia blava
La Vuelta i la Copa Amèrica s’agermanen a Barcelona: “És el millor escenari"
El Port de Barcelona prepara la Copa Amèrica amb una inversió de 120 MEUR
Avui et destaquem
El més llegit