Una empresa suïssa de tecnologia mèdica tria Barcelona per obrir-hi un 'hub'

Ypsomed preveu crear 40 llocs de feina en el centre de desenvolupament de dispositius digitals i connectats per tractar malalties cròniques

La seu d'Ypsomed, l'empresa de tecnologia mèdica que obrirà un 'hub' a Barcelona | Cedida La seu d'Ypsomed, l'empresa de tecnologia mèdica que obrirà un 'hub' a Barcelona | Cedida

El degoteig d'empreses que trien Barcelona per instal·lar-hi una oficina o un hub no para ni en temps de crisi. La companyia suïssa Ypsomed, que desenvolupa tecnologies mèdiques, obrirà un hub digital a la capital catalana, on preveu crear una quarantena de llocs de feina en els propers dos anys. En concret, la firma vol utilitzar el centre català per desenvolupar nous dispositius digitals i connectats per al tractament de malalties cròniques. 

Ypsomed fabrica sistemes d'injecció i infusió per a automedicació, compta amb una plantilla global de 1.700 treballadors i factura uns 375 milions d'euros anuals. El nou hub estarà operatiu des d'aquest mateix setembre amb un equip format per enginyers, segons ha informat a través d'un comunicat Acció, l'agència per a la competitivitat de l'empresa de la Generalitat. També hi ha desenvolupadors de software, d'aplicacions i de sistemes al núvol, així com científics de dades.   

Més info: Un 'hub' tecnològic amb accent alemany s'instal·la a Catalunya

"Barcelona se situa per sobre de la mitjana de criteris importants per a l'empresa: amb múltiples universitats i un entorn econòmic ric, ofereix un bon accés a professionals altament qualificats, especialment en l'àmbit de l'enginyeria i la tecnologia mèdica", ha explicat el vicepresident d'Ypsomed, Benedikt Baumgartner. I ha afegit: "Sense cap dubte, Barcelona és una de les ciutats més atractives per treballar i viure d'Europa". 

L'empresa suïssa té dues línies de negoci principals: desenvolupa solucions d'infusió per a la gestió de la diabetis tipus 1 (sobretot bombes d'insulina), i proveeix tecnologia per a la injecció de medicaments líquids a empreses farmacèutiques d'arreu del món. Segons dades d'Acció, hi ha més de 420 filials d'empreses suïsses establertes a Catalunya i unes 1.060 companyies del sector de les ciències de la vida. Aquestes, donen feina a 53.700 persones i facturen més de 17.800 milions d'euros l'any.

Més informació
Barcelona tindrà el seu propi 'hub' de finances
El primer 'LegalTech Hub' global d’Europa neix a Barcelona
Avui et destaquem
El més llegit