L'Agència Tributària destapa 286 milions de frau fiscal, un 42% procedent de l'impost de successions

L'ATC fa aflorar 12 milions d'euros per canvis de residència ficticis de 27 contribuents

La consellera d'Economia i Hisenda, Natàlia Mas Guix, durant una roda de premsa | ACN La consellera d'Economia i Hisenda, Natàlia Mas Guix, durant una roda de premsa | ACN

L'Agència Tributària de Catalunya (ATC) va fer aflorar durant l'any passat 286 milions d'euros en frau fiscal sobre impostos propis i cedits a la Generalitat, segons dades publicades pel Departament d'Economia. Un 42% del total destapat, 121 milions d'euros, van ser de l'impost de successions i donacions; seguit de l'impost de transmissions patrimonials i actes jurídics documentats, amb 84 milions.

Ressalten també els 12 milions d'euros destapats per canvis de residència ficticis de 27 contribuents. D'aquests, 2,1 milions van ser per deslocalitzacions fictícies cap a altres parts de l'Estat, sobretot Madrid. L'ATC va realitzar un total de 54.544 actuacions durant l'exercici anterior, un 7% més que el 2022.

Més info: Impost de successions sí o no?

D'altra banda, la consellera d'Economia i Hisenda, Natàlia Mas, ha assenyalat que el pla actual contra el frau fiscal preveu un total de 68 accions a més de les inspeccions. Ha destacat els tallers a estudiants de secundària, el reforçament del personal de l'ATC i l'intercanvi de dades amb altres administracions.

Més informació
La Hisenda catalana aflora 338,5 MEUR procedents del frau fiscal
L'ATC tanca un altre exercici rècord en detecció de frau fiscal
El frau fiscal detectat a Catalunya creix un 55% el 2021
Avui et destaquem
El més llegit