L'allotjament s'encareix un 52% a Barcelona pel Mobile World Congress

L'ocupació hotelera a la capital catalana i la seva àrea metropolitana ja arriba al 90% amb una tarifa mitjana de 190 euros per nit

L'allotjament s'encareix un 52% a Barcelona pel Mobile World Congress | ACN L'allotjament s'encareix un 52% a Barcelona pel Mobile World Congress | ACN

La celebració del Mobile World Congress, des del 26 al 29 de febrer, ha provocat que el preu de l’allotjament a Barcelona s’hagi encarit un 52%. Segons un estudi del portal eBooking, durant l’esdeveniment, el preu mitjà d’una habitació serà de 190 euros per nit. La plataforma preveu que a mesura que s’apropi la data, els preus puguin arribar als 312 euros per nit de l’any passat.

Enguany, l’ocupació hotelera a la capital catalana i la seva àrea metropolitana ja arriba al 90%. “Com ja va succeir abans de la pandèmia, probablement aquest any arribarem a una ocupació d’un 100%, fet que obliga els congressistes a buscar allotjament en altres municipis”, descriu Toni Raurich, director d’eBooking. Actualment, Barcelona té una capacitat hotelera de 40.000 habitacions. 

El MWC portarà 95.000 persones de més de 200 països a Barcelona, a les quals es proposarà experimentar el poder de la connexió unificant tot l’univers de les tecnologies. 18 anys després de la seva primera edició, els líders i pensadors més influents del món tornaran un any més a la Fira de Barcelona per centrar-se, en aquesta ocasió, en la urgència d’ajuntar indústries, tecnologies, comunitats i continents per fer realitat el potencial del futur. L’any passat, la despesa dels turistes a Barcelona va ser de 9.600 milions d’euros, una xifra que representa un increment d’un 14,7% en comparació amb el darrer període previ a l’esclat de la pandèmia.

Segons dades de l’Observatori del Turisme de Barcelona, més de 12 milions de persones van visitar la ciutat durant el 2023, un 6,9% menys que el 2019. Hi va haver 35,9 milions de pernoctacions, un 1,8% més, atès que l'estada mitjana ha passat de 2,7 a 3 nits per persona. La taxa d'ocupació hotelera sobre places disponibles s'ha situat en el global de l'any en un 68,9%. La rendibilitat hotelera ha estat d'uns 159 euros de mitjana. El 80,8% dels turistes allotjats a la ciutat han estat d'origen internacional, la qual cosa consolida Barcelona com a líder en el nombre de pernoctacions que fan aquests turistes arreu de l'Estat. 

Més informació
Mike Blackman (ISE): “El meu desig seria superar el Mobile World Congress”
Aquest any sí: el MWC presenta una nova tecnologia
El MWC obre passarel·les
Avui et destaquem
El més llegit