Inversors i asseguradors, de passeig per Forinvest

El fòrum de 'networking' de Fira València acull trobades i conferències sobre fiscalitat, tendències d'inversió, assegurances i innovació empresarial

La plaça de l'inversor de Forinvest 2020| NNG La plaça de l'inversor de Forinvest 2020| NNG

Tothom qui treballe al sector financer i assegurador valencià visita aquest matí de dimarts el pavelló 5 de Fira València. Expositors com Caixabank, Ibercaja, Banco Mediolanum, Bankia, entre molts altres fins a arribar al centenar, exposen productes i serveis financers en Forinvest, trobada que celebra la seua 13a edició aquests dos dies. També escolten ponències, com la d'Aurelio Martínez, president de l'Autoritat Portuària, sobre el canvi climàtic del port de València, que ha tret a col·lació, de nou, el tema de l'ampliació de la infraestructura valenciana per excel·lència.

Més info: Barcelona i València, entre els ports més atractius d'Europa

La presència mediterrània és important, amb cinc firmes representades: d'Alacant hi ha una important representació amb el Banc Sabadell al capdavant, Edutainment UPV; la Facultat de Ciències Econòmiques de la Universitat d'Alacant, La Unió Alcoiana i Mutualidad de Levante. De Barcelona participen tres companyies: Fiatc Seguros, amb el seu director president Joan Castells, que ha intervingut en una taula rodona sobre salut i decessos amb altres directius d'asseguradores com Mapfre, Caser, Asisa o Generali; Laurion Asset Management i Previsora General MPS.

Els valencians, com és normal, són els que tenen més presència, doncs juguen a casa: en total hi ha 53 empreses del cap i casal, com la startup Homyspace, Edem Escuela de Empresarios o la Borsa de València.

Cafés i intercanvi de targetes, com és habitual en aquestes trobades, se sumen al carrusel d'activitats en un fòrum que també ha fet espai a les startups en l'espai Innovation&Fintech Forum. Elevator Pitch n.1 de Startup Valencia, presentat pel seu CEO Nacho Mas, ha convidat eKuore, Cargreen, Trillions, Aiudo, Medita i Servest. Entre els assistents, Javier Jiménez Marco, director general de Lanzadera; Javier Mateo, subdirector d'emprenedoria de València Activa i Jesús Casanova, director del CEEI València, qui ha vingut a escoltar a Ramon Ferrandis, director de l'àrea econòmica de CEEI València que ha participat en un panel sobre finançament per a no financers.

Tanmateix, entre salutacions a la sala VIP i reunions variades, el president de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV), Salvador Navarro, i el president del Consell de Cambres de la Comunitat Valenciana, José Vicente Morata. En la plaça de l'inversor, la directora de la Fundació d'Estudis Borsaris i Financers (FEBF), Isabel Giménez, ha conversat amb Míriam Hernández, gestora d'Ibercaja Megatrends, i Sol Hurtado, directora general de BNP Paribas AM, sobre intel·ligència artificial, envelliment, medi ambient, digitalitzaió i smart cities.

Més info: Forinvest 2020: l'any de les megatendències  

La jornada de dimarts es viu com la continuació de la Nit de les Finances, celebrada a l'Auditori del recinte firal, a la qual han assistit el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig; el president de les Corts Valencianes, Enric Morera, el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent; i la delegada del Govern, Gloria Calero, a més del conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, qui també aquest dimarts ha reinaugurat la fira.

Amb el coronavirus per l'aire

Soler ha afirmat aquest dimarts que "la situació generada per la crisi sanitària del coronavirus ha de ser aprofitada per les empreses per a millorar les seues estratègies competitives". Segons ha manifestat el conseller d'Hisenda, "l'impacte econòmic del coronavirus ha de ser estudiat des de dos punts de vista, d'una banda el seu efecte en el consum intern, que de moment en el nostre territori encara no s'ha notat però que en països com els Estats Units ja ha experimentat un descens de diverses dècimes, i d'altra banda, la seua repercussió en les cadenes de producció amb processos globalitzats".

En aquest sentit, s'ha referit a les empreses que realitzen part del seu procés de producció amb continguts i components de parts del món que s'han vist seriosament afectades per aquesta crisi sanitària i que han deixat de produir, com és el cas de la Xina, i ha assegurat que "hem d'aprendre la important lliçó que hi ha alternatives en la producció que hem de contemplar per a no dependre del que passe en aquestes zones".

Premiats en la Nit de les Finances | Forinvest
Premiats en la Nit de les Finances | Forinvest

  

Dels premiats en la Nit de les FinancesIgnacio Sánchez Galán, president d'Iberdrola; Luis Ferrer Gaya, expresident del Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Barcelona i Belén Franch, científica de la Universitat de València i Rosana Perán, vicepresidenta de Pikolinos, aquesta última sí que ha estat visitant el fòrum durant el matí de dimarts i ha atés a la premsa en diferents entrevistes, com la que ha realitzat per a la ràdio autonòmica, Àpunt, qui emet en directe des de la plaça central del pavelló de Forinvest.

Més informació
Nit de les finances en Fira València
Avui et destaquem
El més llegit