Puig prepara la sortida a borsa per captar més de 2.500 milions

La companyia preveu realitzar l'operació mitjançant una oferta pública de venda d'accions de nova emissió adreçada a inversors qualificats

El president executiu de Puig, Marc Puig | EP El president executiu de Puig, Marc Puig | EP

La firma centenària de cosmètica Puig ha anunciat aquest dilluns la intenció de sortir a borsa per captar més de 2.500 milions d'euros mitjançant una oferta pública de venda d'accions (OPV) de nova emissió adreçada a inversors qualificats i una altra oferta de venda d'accions existents de més import. Puig ha informat que té intenció de sol·licitar l'admissió a cotització de les seves accions a les borses de valors de Barcelona, Madrid, Bilbao i València i la seva negociació al mercat continu.

En concret, l'oferta consistirà en una OPV d'accions de nova emissió amb l'objectiu de captar aproximadament 1.250 milions d'euros, i una oferta d'accions existents de més import que realitzarà l'accionista majoritari de la societat, Puig, controlada per Exea, la societat patrimonial de la família Puig. Després de l'oferta, la família Puig conservarà una participació majoritària i la gran majoria dels drets de vot de la societat.

Més info: Puig, gairebé una anomalia a Catalunya

"L'anunci d'avui és un pas decisiu en els 110 anys d'història de Puig", ha anunciat el president executiu de la companyia, Marc Puig. "Creiem que l'equilibri de ser una companyia familiar que alhora està subjecta a la responsabilitat del mercat ens permetrà competir millor al mercat internacional de la bellesa durant la pròxima fase de desenvolupament de Puig. A més, creiem que convertir-nos en una companyia cotitzada alinearà la nostra estructura corporativa amb la de les millors companyies familiars del sector de la bellesa prèmium a escala mundial, ens ajudarà a atraure i retenir talent i donarà suport a l'estratègia de creixement del nostre portfoli i les nostres marques” ha destacat Puig.

Puig va guanyar l’any passat 465 milions d’euros de beneficis

La firma va guanyar l’any passat 465 milions d’euros de beneficis, un 16% més que el 2022. A més, la companyia de fragàncies i cosmètica va registrar unes vendes de 4.303 milions d’euros, un 19% més, assolint així un ingrés rècord que supera les previsions establertes per la mateixa empresa, que es va marcar superar els 3.000 milions en vendes el 2023.

Més informació
Puig tanca el 2023 amb un benefici net de 465 milions d’euros, un 16% més
Puig inaugura la nova seu corporativa de l'Hospitalet de Llobregat
Puig compra una participació majoritària de Dr. Barbara Sturm
Avui et destaquem
El més llegit