Barcelona pujarà la taxa turística a partir del juny

L'Ajuntament aprova el recàrrec de l'Impost d'Estades en Establiments Turístics, que anirà augmentant progressivament

Un turista entra a un hotel de Barcelona, en una imatge d'arxiu | ACN Un turista entra a un hotel de Barcelona, en una imatge d'arxiu | ACN

El ple de Barcelona ha aprovat definitivament el recàrrec a la taxa turística que començaria a aplicar-se a partir de l'1 de juny del 2021 i de forma progressiva. Tot i això, es considerarà ajornar l'inici del cobrament de l'Impost d'Estades en Establiments Turístics en funció de la situació en què es trobi el sector turístic quan arribi el moment, en relació a la pandèmia.

La mesura, que es regula a través d'una ordenança fiscal, s'ha aprovat amb els vots de BComú, el PSC i ERC. Precisament els republicans havien presentat una al·legació, que s'ha acceptat, per revisar l'inici de l'aplicació de la taxa d'acord amb l'evolució de la pandèmia. La resta de grups, JxCat, Cs, PP i BCanvi hi han votat en contra.

Més info: Barcelona puja 75 cèntims la taxa turística

L'ordenança aprovada al plenari contempla que l'increment de l'impost es faci de manera progressiva. Així, el recàrrec seria de 75 cèntims l'any 2021; 1'75 euros el 2022; 2'75 euros el 2023; i finalment, 4 euros el 2024. La recaptació del recàrrec anirà directament a les arques municipals.

Més informació
Les patronals d'hotels i apartaments, en peu de guerra contra la taxa turística
Recels, hotels i opacitat de la taxa turística
Avui et destaquem
El més llegit