Parlem compra tres noves operadores i es prepara per comercialitzar energia

La junta general d’accionistes acorda diverses ampliacions de capital per finançar l’estratègia expansionista

El CEO de Parlem Telecom, Ernest Pérez Mas | ACN El CEO de Parlem Telecom, Ernest Pérez Mas | ACN

El grup de telecomunicacions Parlem, liderat per Ernest Pérez-Mas, ha tancat la compra de tres noves operadores locals: Xartic, de la comarca de la Garrotxa; Wicat, del Pallars; i la valenciana Fibrotel per un import conjunt de 10,5 milions d’euros. També es planteja entrar l’any vinent en el mercat de la comercialització d’energia, en el qual fins ara s’havia limitat a la venda de plaques fotovoltaiques.

Xartic va ser fundada per Joan Bramon, president de la Federació Catalana d’Empreses de Telecomunicacions (Feceminte), i dona servei a les comarques de la Garrotxa, Alt Empordà, Ripollès i Cerdanya. Wicat cobreix el Pirineu lleidatà mentre Fibrotel està implantada en la comarca valenciana de Ribera Alta.

Aquestes tres operadores locals aporten al grup Parlem 7.600 nous clients de fibra, 10.200 de mòbil i 2.300 de Wimax, així com més de 48.000 unitats immobiliàries (habitatges i oficines) cablejades amb fibra. Amb aquestes adquisicions, Parlem preveu incrementar les vendes en 5,5 milions d’euros i l’EBITDA en 1,5 milions en l’exercici de 2023.

Per finançar la compra d’aquestes tres operadores locals, Parlem ha venut un paquet d’unitats immobiliàries de fibra per import de 5,5 milions d’euros i ha pagat més del 20% de les operacions amb accions de la companyia.

A més, la junta general extraordinària d’accionistes ha acordat aquest dijous diverses ampliacions de capital per compensar crèdits d’operacions anteriors i la formalització de contractes de convertibles amb el fons Inveready, anunciats fa uns mesos. Concretament, es tracta de dues emissions de bons convertibles per un import conjunt de 6 milions d’euros.

Preparen un nou pla estratègic, més agressiu, per donar una empenta a l’expansió

En un esmorzar de premsa, Pérez-Mas va anunciar que Parlem prepara un nou pla estratègic, “més agressiu”, que presentaran durant el primer semestre de l’any vinent. Ha mantingut contactes per exportar aquest model de telecomunicacions cap a altres comunitats de l’Estat i també a determinats territoris d’Europa amb identitat pròpia. També té sobre la taula entrar en el negoci de la comercialització d’energia. En els propers sis mesos, Parlem es proposa “pair” les noves adquisicions d’operadores i crear sinergies, augmentar les vendes i situar en positiu l’EBITDA.

En el primer semestre de 2022, Parlem va registrar unes pèrdues de 5,66 milions d’euros, tot i que va assolir el rècord d’ingressos amb 16 milions d’euros, un 66,9% més que en mateix període de l’exercici anterior. En aquest segon semestre, han incrementat la facturació i tancaran amb un EBITDA a zero, segons avança Pérez-Mas.

Preveuen tancar aquest 2022 amb una facturació de 40 milions d’euros, amb la qual gairebé doblarien els 22,5 milions de 20221. Per a 2024, s’han marcat l’objectiu d’arribar als 60 milions d’euros.

Ernest Pérez-Mas es queixa “d’absoluta indefensió” per la sanció de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència

Sobre la sanció imposada per la Comissió Nacionals dels Mercats i la Competència (CNMC), Pérez-Mas va indicar que no estava motivada i es va queixar d’“absoluta indefensió”. La CNMC va sancionar recentment Parlem amb 490.000 euros per un suposat incompliment en l’obligació de facilitar informació. Concretament, el regulador manté que la companyia catalana no va aportar les dades que li va requerir per elaborar l’Informe Econòmic Sectorial de Telecomunicacions de l’any 2020 i pels tres primers butlletins estadístics trimestrals de 2021. La sanció és la suma de quatre infraccions que la Comissió tipifica de “greus”. No obstant, la multa encara no és ferma. Parlem està dins del termini per recórrer davant el contenciós-administratiu de l’Audiència Nacional.

Sobre aquesta qüestió, Pérez-Mas va precisar que la informació reclamada ja va ser reportada pels corresponents operadors de xarxa -en aquest cas, MasMóvil i Orange-, motiu pel qual la CNMC ja tenia aquestes dades.

L’origen del grup Parlem es remunta a 2014 amb la creació de l’operadora de telecomunicacions Parlem Telecom, que actualment ofereix serveis integrals de telecomunicacions, tant per a particulars com per a empreses, des de Catalunya i en català. Cotitza a la borsa al mercat BME Growth i ha impulsat Parlem Ventures, una acceleradora de startups tecnològiques. El grup porta a terme des de l’any passat una estratègia de compra empreses, com Infoself o la valenciana Aproop, i ha creat la divisió Parlem Energia arran de la compra d’Ecolium.

Més informació
Sanció de mig milió d'euros a Parlem per incomplir les obligacions de subministrar informació
Parlem dispara els ingressos prop d’un 67%
Parlem finançarà l’expansió amb una emissió de bons de fins a 30 milions
Avui et destaquem
El més llegit