VIA Empresa debat amb els candidats a la Cambra de Comerç de Barcelona

El diari empresarial organitza un debat a quatre bandes el pròxim dimecres 20 de març al Payment Innovation Hub

Debat Eleccions Cambra Barcelona VIA Empresa Debat Eleccions Cambra Barcelona VIA Empresa

Per primer cop a la història, VIA Empresa organitza el pròxim 20 de març a les 10 hores un debat sobre les eleccions a la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Barcelona. A quatre bandes i en un dels llocs més disruptius de la ciutat: el Payment Innovation Hub, situat a la planta baixa de l'edifici del Pier 01 a la Plaça de Pau Vila, 1.

Els participants del debat són el presidenciable Enric Crous, exdirector general de Cacaolat i Damm, i la general counsel de Telam, Silvia Sorribas, en representació del seu seu cap de llista Carles Tusquets, president de Trea Capital i Banco Mediolanum a Espanya, que no pot assistir per "motius d'agenda". Tot i haver acceptat inicialment, l'economista i advocat Ramon Masià ha declinat a última hora la invitació. 

També participaran Joan Canadell, fundador de Petrolis Independents i membre de la candidatura d'empresaris independent que compta amb el suport del Cercle Català de Negocis (CCN) i l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC), i Carol Daunert, portaveu de l'Associació 50a50. Cap d'aquestes dues últimes llistes ha presentat un candidat presidenciable i aposten per prendre decisions en funció de quin sigui el resultat electoral. 

Més de 420.000 electors amb vot electrònic 

Més enllà de l'estira-i-arronsa competencial entre la Generalitat i el Govern espanyol que inicialment volia introduir com era habitual el vot per correu postal, les eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona es faran per vot electrònic remot entre les 9 hores del 2 de maig i les 9 hores del 7 de maig i presencial entre les 10 i les 18 hores del 8 de maig al col·legi electoral de la Cambra.

En més d'una ocasió, s'ha posat de manifest que "la participació a les eleccions del 2010 va ser de l'1,8% del cens electoral, del qual el TSJC va considerar nul el 100% del vot emès per correu postal i només un 9,2% va votar de forma presencial". 

 

Hi ha un total de 423.146 potencials electors cridats a les urnes de la Cambra de Barcelona, entre els quals s'inclouen autònoms, petites, mitjanes i grans empreses. En concret, el cens cameral barceloní inclou 238.542 persones jurídiques i 184.6004 persones físiques. Unes xifres que superen amb escreix, per exemple, l'electorat del Barça. 

El debat cameral està servit 

 

Un cop finalitzada la presentació de candidatures, la cursa cameral ja ha donat el seu particular tret de sortida i els diferents candidats o candidatures a la Cambra de Comerç de Barcelona han presentat els seus millors recursos per convèncer l'electorat autònom i empresarial que ells són la millor opció. 

“Serem la gota malaia per denunciar el dèficit d’infraestructures, el sobrecost de l’energia I el nyap de Rodalies”"Les eleccions a la Cambra no poden ser un concurs de bellesa", "Em preocupa perquè he vist una espècie de demonització de les grans empreses en alguns discursos", "Volem desenvolupar el màxim potencial econòmic de Catalunya i en cap cas, sotmetre's al poder de Madrid" i "la representació femenina en el ple de la Cambra no arriba al 10% del total de vocalies i és del 22% entre les cadires triades a proposta d'organitzacions empresarials" són només algunes de les grans declaracions que s'han pogut escoltar fins ara en precampanya. 

Ara ja sí en plena cursa electoral, el debat cameral de VIA Empresa està servit. A quatre bandes i des del Payment Innovation Hub.

Més informació
Els 40 principals de Crous i Torres: "Si tu no votes, res no canviarà"
El debut de Tusquets a la Cambra: sense pactes, amb misteri i grans empreses
El llibre de Masià entra en campanya a la Cambra de Barcelona
Canadell i una candidatura republicana a la Cambra de Barcelona
La revolta de les dones a la Cambra de Barcelona
Avui et destaquem
El més llegit