La festa VIP del Pier 01

Barcelona Tech City celebra la tercera edició d'una trobada amb emprenedors, inversors, CEOs i periodistes

La tercera festa d'estiu del Pier01 | MEM
La tercera festa d'estiu del Pier01 | MEM

El Pier 01 es fa gran. I la seva ja tradicional festa d'estiu també. Barcelona Tech City ha celebrat aquest 25 de juliol el seu tercer aniversari sota el mantra "no hi ha estiu sense la #SummerPartyPier01 de Barcelona Tech City", una trobada que uneix emprenedors, inversors, partners, CEOs, periodistes... La cua per accedir al gran terrat del Palau de Mar mai no havia arribat tan lluny: sortia de l'edifici i girava pel Passeig Joan de Borbó passant de llarg la terrassa del Costa Coffee. Aforament complet. I per entrar, només hi havia una condició: un codi QR.

Més info: Pier 03, la nova casa de blocs dels emprenedors

Regnant el Port Vell de Barcelona, el rooftop del Pier01 veia com el sol s'anava ponent pel darrere de la muntanya de Montjuic. Begudes per a tots els gustos i pica-pica per a tothom, la zona VIP s'omplia de celebrities conegudes i per conèixer. "Que no pari la festa emprenedora!", cridaven alguns dels convidats.

No han faltat a la cita: Miguel Vicente (Barcelona Tech City), Miquel Martí (Barcelona Tech City), Ricard Castellet (Barcelona Tech City), Anna Gener (Savills Aguirre Newman), Xantal Llavina (Revolució 4.0), Josep Maria Ganyet (Mortensen), Quico Domingo (Mortensen), Lluís Juncà (Generalitat), Carlos Blanco (Encomenda i Nuclio), Helena Torras (Pao Capital), Christian Rodriguez (ByHours), Oscar Sala (Fundació MWCapital), Maria Mora (Foment del Treball) o Albert Ortas (Intermedia) així com els emprenedors David Riudor (Goin), Àlex Sicart (Shasta), Marc Coderch (Parc) o Raimon Recoder (Amano), entre molts d'altres.

Vistes des de la terrassa del Pier01 | MEM

Vistes des de la terrassa del Pier01 | MEM

Amb més de mil treballadors, el Pier01 agrupa més de 100 companyies com Estrella Damm, CaixaBank, Naturgy, Seat o Girbau i startups com Drivy, ByHours, Tiendeo o Housfy. Emprenedors i directius de móns diferents, però amb un punt en comú: treballar pel talent, la innovació i el futur de la ciutat i del seu teixit emprenedor. Els 11.000 metres quadrats de l'edifici es fan petits i la casa dels emprenedors ha de créixer (encara més).

Mentre tothom estava pendent de l'anunci del Pier 02, Barcelona Tech City anunciava a finals de maig la posada en marxa del Pier 03, la nova llar per a més de 20 empreses emergents i altres agents de l'ecosistema, que s'ubica a l'edifici Els Porxos d'en Xifré, a només tres minuts del seu germà gran. Un nou hub que acollirà startups vinculades amb la tecnologia blockchain.

Més info: "El pròxim Spotify podria crear-se a Barcelona"

Alhora, també es volen potenciar les verticals de digital health, retail, videojocs, media, advertising, ciberseguretat, wellness, energia o smart city.

El dream team de l'estiu

La festa confirma les dades: Barcelona atrau un 30% de talent digital d'altres ciutats i s'està convertint en pol d'atracció per invertir-hi i venir-hi a treballar. El CCO del Barcelona Tech City, Ricard Castellet, es mostrava "molt orgullós" de la summer party, "la festa de referència de Barcelona". Per als barcelonins i per al talent internacional.

De fet, segons un informe de l'assessora de turisme i economia nord-americana Resonance, la capital catalana és la cinquena millor ciutat del món per buscar una feina i instal·lar-s'hi. A més, una de cada 10 ofertes de feina de la ciutat està vinculada amb la tecnologia, xifra que representa un 40% més que el 2018.

Entre les 10 millors startups per treballar a la capital catalana, s'hi troba Glovo, una empresa que ja ha rebut més de 152 milions d'euros de finançament i que opera en 100 ciutats de tot el món i la seva aplicació compta amb més de tres milions d'usuaris a 22 països i més de 10.000 establiments associats. Aquest és només un exemple del mar d'startups que neixen i s'expandeixen a la ciutat comtal, en plena transformació cap a nous models de mobilitat, de les empreses i de la societat en general.

Miquel Martí sempre ha tingut clara la fórmula: "Ningú té el llibre blanc però això és un espai de ball, toquem la música i esperem que passi". Que no pari la festa! Volum III. Sona Paranoid de Black Sabbath amb llum del dia i Calma de Farruko i Flying Free de Pont Aeri per tancar la nit. Brindis, salut, VIPs i felicitat emprenedora.

Més Informació
Martí: "Barcelona’s technological ecosystem will only exist if companies work with startups"
Castellet: "Barcelona serà un 'hub' tecnològic en la mesura que sigui una ciutat de talent digital"
Que no pari la festa!
Avui et destaquem
Comentaris