L'ampliació de Fira de Barcelona i un 2021 "extraordinari"

El president Pau Relat garanteix que el projecte "no està en risc" i el compromís és "absolut"

Pau Relat és el nou president de Fira de Barcelona | ACN Pau Relat és el nou president de Fira de Barcelona | ACN

El president de Fira de Barcelona, Pau Relat, ha assegurat aquest dimarts que l'ampliació del recinte de Gran Via i la remodelació de l'espai a Montjuïc "té més sentit que mai" després de la crisi de la covid-19, que ha obligat a suspendre o a ajornar diversos salons, com per exemple, el Mobile World Congress i l'Alimentària.

Relat ha recordat en una entrevista a TV3 que en el pla estratègic de Fira de Barcelona hi ha l'objectiu de convertir-se en líder del mercat firal europeu i ha garantit que el projecte "no està en risc" i que el compromís de les administracions és "absolut". El president de Fira de Barcelona també ha pronosticat un 2021 "extraordinari" sempre i quan la mobilitat internacional ho permeti.

Relat ha reivindicat la Fira de Barcelona com "un gran espai de consensos" entre les administracions, de les quals ha dit que han entès la importància de la fira com una eina per "fer de motor de l'economia", especialment en un context com l'actual. En aquest sentit, ha recordat que la Fira genera un impacte econòmic de 4.600 milions d'euros i aporta 35.000 llocs de treball. "La importància de la Fira com a motor econòmic cobra més valor en temps com aquests", ha insistit.

Relat: "La importància de la Fira com a motor econòmic cobra més valor en temps com aquests"

Sobre la cancel·lació del Mobile World Congress, Relat ha destacat que "s'ha de posar molt en valor" la decisió que va prendre la GSMA en aquells moments, quan des de les administracions s'assegurava que no hi havia risc sanitari. "Segurament, la gent no ho va entendre i amb el pas del temps ha vist que va ser una bona decisió", ha comentat.

Més info: Fira de Barcelona vol ser el motor de la recuperació

De cara al 2021, Relat ha pronosticat que serà un any "extraordinari" si les condicions de mobilitat internacionals ho permeten amb el retorn del mateix Mobile World Congress, i l'arribada de les fires mundials ISE i Sea Food, que fins ara s'han celebrat a Amsterdam respectivament, a la qual cal sumar-hi l'Alimentària, ajornada dues vegades.

De cara als resultats d'aquest any, Relat no s'ha mostrat preocupat ja que tot i l'impacte la institució hi podrà fer front perquè disposa d'una "extraordinària solidesa" financera. Alhora, el president de Fira ha defensat el caràcter presencial de les fires, tot i que algunes fires d'aquest any adoptaran un model virtual com la Valmont Barcelona Bridal Fashion Week. Aposta perquè el model virtual ha de funcionar com a model complementari i de suport a la presencialitat dels visitants i expositors.

Més info: Fira de Barcelona es reinventa pel 'retail' i la moda nupcial

De moment, la Fira de Barcelona ha establert protocols de prevenció i seguretat que "'s'han considerat que de primer nivell, en col·laboració, entre d'altres, de l'Hospital Clínic. Per exemple, gràcies a les noves tecnologies –com per exemple la intel·ligència artificial- es podrà establir una traçabilitat de visitants i expositors.

Més informació
L'Hospital Clínic i Fira de Barcelona, junts contra la covid-19
Fira de Barcelona es prepara per posar-se en marxa a la tardor
Avui et destaquem
El més llegit